24. ve 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin, Karabük’te yoğun program çerçevesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vefat eden Karabük Şoförler Odası Başkanı Seyit Ahmet Karabacak’ın cenazesine katılan Şahin, ardından başkanlığını İdris Çankaya’nın yaptığı Karabük Eskipazarlılar Derneği’nin bina açılışına katıldı.

Kısa adı KESDER olan Karabük Eskipazarlılar Derneği, geçtiğimiz aylarda satın aldığı dernek binasının açılışı yapıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KESDER’in açılışından sonra Başkanlığını Nurettin Tümen’in yaptığı Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığını ziyaret eden Şahin, burada çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

Aynı Zamanda Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Nurettin Tümen, Şahin2e esnafa Halkbank aracılığı ile verilen çok düşük faizli krediler hakkında bilgiler verdi.

Adeta Karabük çıkarması yapan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin, Yıldıray Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Karabük Esnaf Odası’nı da ziyaret etti.

Esnaf Odasında bazı açıklamalarda bulunan Şahin, Türkiye’nin kalkınmasında öncelik konumunda olan doğalgaz ve petrol arama faaliyetleri ile ilgili önemli söylemlerde bulundu.

Türkiye'de petrol arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Şahin, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ve bir çalışma var. O bölgede petrol rezervleri bulunabilir. Çünkü bizim komşu ülkelerimizde petrol var ama bizde yok. Hep söylenir ‘Acaba bu sınır bıçak gibi petrolü kesiyor mu?’ diye birtakım ifadeler kullanılır. Bu arayışlar devam ettiği sürece doğalgazda olduğu gibi en azından Türkiye'nin ihtiyacı olan akaryakıtın önemli bir bölümünü çıkaracak noktaya gelirsek, ülkemiz çok rahatlar.” dedi.

Önümüzdeki yakın zamanda Karadeniz doğalgazının devreye gireceğinin altını çizen Şahin “Karadeniz’de yapılan doğalgaz çıkarma sürecinin İlk etabında doğalgazın tamamı verilmiyor sanırım, dörtte biri veriliyor. Gelecek yıllarda tamamı verildiğinde bizim evlerde kullandığımız doğalgazın tamamını 25 yıl süreyle karşılayacak. Akaryakıt ve doğalgazı dışarıdan aldığımız için oraya çok döviz ödemek zorunda kalıyoruz. Bunlar tabii fiyata da yansıyor.” Dedi.

Kısa adı EFDER olan, Karabük Eflanililer Derneğini de ziyaret eden Şahin, ardından AK Parti İl Başkanlığında ziyareti ile ilgili basına kısa bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasında Karabük ziyaretinde halkın AK Parti’ye karşı olan teveccühünün hiç azalmadığını gözlemlediğini belirten Şahin “Vatandaşın AK Parti’ye olan ilgisi hala artarak devam ediyor. Bu da bizi ayrı mutlu ediyor. Karabük’e önceki dönem milletvekili sıfatı ile geldim ve bazı ziyaretlerde bulundum. Dedi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ve İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da Şahin’in Karabük programındaki tüm ziyaretlerine baştan sona eşlik ettiler.

ŞAHİN’E ADAY OL BASIKISI

2002 Yılından bu yana AK Parti hükümetlerinde Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı, TBMM Başkanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunan Mehmet Ali Şahin, ‘Devlet Adamı’ olarak sıfatlandırıldığı memleketi Karabük’te yaptığı ziyaretlerde, her gittiği yerde önümüzdeki genel seçimlerde aday olması yönünde istekler ile karşılaştı.

Karabük’e daha iyi hizmetler ve yatırımlar gelmesi için Ankara’da bu şehrin güçlü bir isime ihtiyaç duyduğunu belirtenler, Şahin’e “Lütfen Karabük için aday olun. Size ihtiyacımız var.” Şeklinde söylemlerde bulunmalarına rağmen, Şahin hiçbirine de cevap vermeyerek suskunluğunu korudu.

Editör: Ergün Başkaya