TÜRK SAĞLIK SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI NUSRET HACISÜLEYMANOĞLU HASTANE YÖNETİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ


 

saglik-sen

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu, Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde Kasım ayı döner sermaye toplantısında personelin hak edişleri olan ek ödemelerde alınan karar gereği çalışanların mağdur edildiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Hacısüleymanoğlu yayınladığı basın açıklamasında şu görüşleri belirtti;

"Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde yoğun ve özverili bir şekilde 24 saat çalışan 900 ün üzerinde uzman hekim, hekim ve sağlık personeli son aylarda büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır.


Kasım ayı döner sermaye toplantısında hak edişimiz olan ek ödemelerde alınan karar gereği personelimiz mağdur edilmiştir. Toplantıya katılan komisyon üyeleri yetkili sendika temsilcileri ve üyeleri nasıl bir karar imza attıklarını, sonuçlarının nelere sebep olacağını kestirememişlerdir.


Sağlık çalışanların hak ettikleri döner sermayeleri %70 oranında kırpılmıştır. Sağlık çalışanlarının hakları nasıl bir zihniyetle düşürülmüştür anlam veremiyoruz.    


Aylardır devam eden iç huzursuzluklar, koltuk kavgaları, sendikal kayırmalar, "Benim olsun küçük olsun" diyerek hesapsız plansız “ben ne dersem o olur” şeklindeki yönetim tarzlarının sonuçları hastanemizde görülmeye başlanmıştır.


9 aydır elektriğe abone olmak hiçbir yetkilinin aklına gelmemişimdir ki bu tabloyla karşılaşılmıştır. Hastanemizde 15-20 yıldır büyük bir özveriyle Karabük halkına hizmet veren uzman hekimler, afile hastane adı altında son zamanlarda yok sayılmakta ve huzursuz edilmektedir.


Gelinen bu noktada hiçbir kabahati olmayan sağlık çalışanının döner sermayesi düşerken, yöneticilerin almış olduğu ek ödemede 1 kuruş kayıpları olmaması daha da vahimdir.


nusretHastanenin sorunları defalarca yöneticilerle konuşulmasına rağmen dikkate alınmadığı, aksine çoğaldığı, sürekli mazeret olarak inşaat teslim alınmadı denmektedir. Ancak sağlık hizmetinin verimliliği zaman beklemez.


Yine kişiler üzerinde ayrımcılık hat safhadadır. Malum sendikanın adamaları ve siyasetçi yakınlarının kayırması, işe göre insan değil, insana göre makam ve görev verilmesi Karabük’te sağlık sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.


Biz Türk Sağlık Sen Yönetim Kurulu olarak uyarıyoruz, 2015 de yeni atanacak idareci ve yöneticilerin yandaşlık değil, işi bilen, insan ilişkilerine önem veren, çalışanların çoğundan kabul görecek ve adalet duygusu gelişmiş idarecilerin atanması hususunda sıkı bir takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.


Türk Sağlık Sen yönetim kurulu olarak bu vesileyle hastanemizde görev yapan sağlık çalışanları uğradığımız mağduriyetin takipçisiyiz. Siz yöneticilerin görevi çalışanları mağdur etmeyip, keyfi uygulamalarla çalışanların motivasyonu çalışma şevkini kuruma aitlik duygusunu zayıflatmamanız gerekir. Kasım ayında alına kararın haksız keyfi uygulamanın gözden geçirilip, bundan sonraki aylarda tekrar etmemesi adına Türk Sağlık Sen yönetimi olarak takipçisi olarak kamuoyuyla paylaşırız."