- 5 YILDIZLI OTELİN TEMELİ 2013 YILINDA ATILACAK

- SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. NECDET AKSOY “5 YILDIZLI OTELİN TEMELİ İNŞALLAH 2013 YILINDA TEMELLERİ ATILACAK. YANIMIZDA TURİZMCİLERİNDE OLMASINI ARZU EDİYORUZ. BİZİM MUTLAKA KONGRE TURİZMİNE YELKEN AÇMAMIZ GEREKİYOR. PAZARLAMAYI ÖĞRENMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

 

safranboluya-5-yildizli-otel
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, tanıtımın bir yere kadar olduğunu belirterek, pazarlamayı da yapmaları gerektiğini söyledi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’ya kongre turizmini getirmeye çalıştıklarını belirterek, bunun için 5 yıldızlı otel yapılacağını söyledi.

5 yıldızlı otelin temelinin 2013 yılında atılacağını kaydeden Aksoy, oteli iş adamı Şefik Dizdar, Bağlar Saray Oteli sahibi ve Zalifre Otel sahibi ile birlikte yapacaklarını söyledi.

Aksoy, Ankara’da katıldıkları fuarı da değerlendirerek “Dünyanın her yerinde Safranbolu’yu tanıtmaya devam ediyoruz. Bir ay önce Çin’deydik ve Ankara’da yapılan fuara katıldık. Valiliğimizle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle güzel bir diyalog halindeyiz. Bütün fuarla birlikte katılıyoruz. Karabük geleceğin turizm açısından önemli bir aday, bunun da motor gücü Safranbolu. Safranbolu’da başlayacak olan geleceğin turizm hareketi, Yenice’yi, Eskipazar’ı, Eflani’yi, Ovacık’ı da içine alarak Safranbolu merkezle bizim kentimizi turizm açısından önemli bir merkez haline getireceğini düşünüyorum. Safranbolu’da 2009 yılında 140 bin civarında konaklama vardı, 2012 yılında 260 bini aştık, Safranbolu’da 2009 yılında günü birlik ziyaretçi sayısı 250 binlerdeydi bugün 450 binleri yakaladık. Bunlar durup dururken olmadı, geçen yıldan bu yıla geçişte yüzde 40 artış var. Bunlar yoğun bir çabanın, tanıtımın sonucu olarak meydana geliyor. İstanbul’da Bağdat Caddesi’ni Safranbolu resimleriyle donattık ve 2010 yılında Ankara’da bütün bilbordlara Safranbolu resimleri astık ve tanıtımlar yapmıştık. Elimizden geldiğimizce Valimizle Kültür Müdürümüzle bu çalışmaları yapıyoruz. Ama bir burukluğumuz var, bu çalışmaları yürütürken yanımıza turizmcilerimizin de gelmesini istiyoruz” dedi.

“ANKARALI TURİST BİZDE KONAKLAMIYOR”
Ankara’nın yakın olması nedeniyle Ankaralı turistin Safranbolu’da konaklamadığını belirten Başkan Aksoy, “Ama İstanbul’dan gelen, İzmir’den gelenler bir gün konaklıyor. Bizim konaklamayı artırmak günü birlik ziyaretçi sayısını da yukarı doğru çekmemiz gerekiyor. İstanbul’daki durum farklı bir anlayışı gerektiriyor. Bizim konseptimiz tanıtmak, onların konsepti pazarlamak. Bu ikisini dengeli götürebilmemiz lazım. Biz tanıtım ayağında varız, ama pazarlama ayağında maalesef, bir iş yeri otel sahibi olmadığımız için bulunamıyoruz. Riyad fuarına da bu ekiple gittik. Riyad fuarında çok sayıda Arap turizm şirketinden ‘Gelin anlaşma yapalım, biz kiminle muhatap olacağız’ dediler işletmeci yok yanımızda. Hemen yanımızda Karadeniz bölgesinin standı vardı. Orada kalkınma ajansı ve turizmciler vardı. Hiçbir belediye başkanı yoktu, valilik yoktu. Tabii ki biz öncü rol üstleneceğiz. Ama yanımızda turizmcilerinde olmasını arzu ediyoruz. Pazarlamayı öğrenmeye başlayacağız. Tanıtımla belli bir yere kadar gidiyoruz. Biz tanıtıyoruz, ‘Safranbolu gibi bir yer varmış’ ama pazarlama ‘Seni oraya götüreyim, seni buraya getireyim’ bunu diye bilmek gerekiyor. Biz bunu turizmcilerimizin demesini bekliyoruz” diye konuştu.

KANYONLAR TEMİZLENİYOR
Kanyonları turizme kazandırmak için kanyonların temizlendiğini belirten Aksoy, şunları söyledi;

“Turizmde destinasyonu artırmak gerekiyor. Bizim mutlaka kongre turizmine yelken açmamız gerekiyor. Mutlaka spor turizmini gündeme getirmemiz gerekiyor. 1 milyon turist hedefini şuan ki yapımızla sağlayamayabiliriz. 1 milyonun gerçekleşebilmesi için ilaveler koymamız gerekiyor. 5 yıldızlı otel yapıyoruz, kongre turizmi için. Şuanda iyi bir düzeye geldik. İnşallah 2013 yılında temelleri atılacak, 2014 yılında da bitirileceğine inanıyorum. Bu oteli aynı yere Şefik Dizdar yapacak. Bir önemli projemizde kanyonların turizme alınması, bunda da büyük gayretlerimiz var. Valimizin projesi doğrultusunda Tokatlı kanyonunu İncekaya Su Kemerinden başlayarak gerçekleştirdik. Bunun devamı içinde belediye olarak bir çalışma içerisindeyiz. Çevre Bakanlığı’ndan destek aldık, birinci etabını kanyonların kirlilikten arındırılması kısmını tamamlamak üzereyiz.”

Tabakhane projesinin kamulaştırmayı gerektiğini belirten Aksoy, konuşmasını şöyle tamamladı;

“O bölge özel şahıslara ait. Devlet tarafından kamulaştırılması ya da proje kapsamında kamulaştırılması gerekiyor. Şuanda hükümetimizin kamulaştırmaya fazla bütçe ayrılmıyor. Yerel imkanlarla yap-işlet-devret olabilir, ilgili şahıslara belli yerden farklı imkanlar sağlayarak bunun gibi alternatifleri üreterek bu yerin kamuya geçirilmesi, ondan sonra yapılacak olan projede hükümetin desteğini almamız gerekiyor. Biz birinci aşamayı hallettikten sonra hükümetimiz, inanıyorum ki ikinci aşamada bize destek sağlayacaktır.”

 

Editör: Haber Merkezi