AK PARTİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI BELİRLENMESİNDE MUHTEMELEN 4 ADAY YARIŞACAK


 

safranboluda-yaris-basliyor


AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı belirlenmesinde kıran kırana bir yarış olacağa benziyor. Çünkü, Mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un karşısında yer alan üç aday adayı da,  terim yerindeyse deve dişi gibiler.

Mart 2014 Mahalli Seçimleri öncesinde de, iktidar partisi olan AK Parti’nin Karabük Merkezin tersine, Safranbolu’da aday adayı bolluğu yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıllara nazaran, bu sene aday adaylığına başvurmasına kesin gözüyle bakılan üç kişinin de bir birinden güçlü isimle olması, mevcut başkan Necdet Aksoy’un işini bir hayli zorlaştıracağa benziyor.

Necdet Aksoy ile birlikte, diğer üç aday adayın arasından hangisinin aday olarak gösterileceği tam bir merak konusu. Çünkü her aday da çok güçlü isimler ve hangisinin aradan sıyrılarak yarışı bitireceğini tahmin etmek neredeyse imkansız.

Dr. NECDET AKSOY

2009 Yılında 250 oy farkı ile AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Necdet Aksoy, son bir yıldır tekrar adaylığını garantiledi söylemleri ile rahat gibi görünse de karşısındaki rakipleri kendisi kadar siyaseten güçlü isimler.

Teşkilat temayülüne girmeyecek olan Necdet Aksoy ile ilgili, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, herhangi bir karalanması olmayan mevcut Belediye Başkanlarını değiştirmeyi düşünmüyor, söylemi rahatlatıyor.

Öte yandan, Necdet Aksoy’un, Safranbolu’da başta partisi tarafından yapılan anketlerde parlak görünmemesi, bir handikabı olarak gösteriliyor.

Necdet Aksoy (25.10.2013) bu gün Cuma Namazından sonra İlk adaylık başvuruyu yapan kişi olacak.

ALİ KESKİNKILIÇ

Çevresinde ve AK Parti teşkilatından bir hayli sevilen güler yüzlü, karizmatik siyasetçi Ali Keskinkılıç’ın iki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in danışmanlık görevinin ardından, TBMM’de Başbakanlık makamında görev yapması kendisi açısından büyük bir avantaj olarak görülüyor.

Sonuçta adeta suyun tam başında bulunan Keskinkılıç, 2009 Mahalli Seçimlerinde de Safranbolu AK Parti’den aday adayı olmuş ve partisi tarafından gösterilmemişti.

Ali Keskinkılıç’a yakın isimler “Ali Bey bu sefer işi garantilemeye yakın bir pozisyon içine girmiş olmalı ki, tekrar aday adayı oluyor.” Görüşlerini beyan ediyorlar.

Ali Keskinkılıç’ın önümüzdeki hafta adaylık müracaatını yapacağı da kesinleşti.

Ali Keskinkılıç’ı 2009’da aday göstermeyen AK Parti, bu sefer ki ısrarcılığı karşısında kendisine daha pozitif bakabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Öte Yandan görevi itibarı ile bir çok kez Recep Tayyip Erdoğan ile aynı ortamda bulunması, özel bir görüşme yapma ihtimalini de güçlendiriyor.

ALİ KAYA

Aday Adayları arasında en genci olan Serbest Muhasebeci olan Ali Kaya, en zayıf halka olarak görünmesine kesinlikle aldanmayın.

İstanbul, Pendik Eski Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile amca çocukları olması, Ali Kaya’nın gücünü gösteriyor.

Her ne kadar Ali Kaya, amcaoğlu ile ilgili tek kelime konuşmasa da, Erol Kaya, Başbakana son derece yakın bir isim. İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Başkanı Erol Kaya, ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Yerel Yönetimler ile ilgili en güvendiği danışmanı.

Bu bilgileri aktardıktan sonra, Ali Kaya’nın AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayları arasında aslında en güçlü halkalardan biri olduğu net olarak görülmekte.

Ali Kaya en geç Pazartesi gününe kadar adaylık başvurusu için AK Parti Safranbolu ilçe teşkilatına müracaat edeceğini belirtti.

BAHATTİN EROĞLU

Uzun süre Safranbolu Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Bahattin Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in çok yakın akrabası.

Eroğlu’nun adaylık kararını kesinleştirdiğini belirten yakın çevresinin söylemlerinin yanı sıra, siyasi kulislerde Bahattin Eroğlu’nun, Mehmet Ali Şahin’den zayıfta olsa yeşil ışık almamadan bu kararı vermeyeceği belirtilmekte.

Tüm sosyal ve siyasal dengeleri her zaman gözeten Bahattin Eroğlu, en iddialı adayların başında yer alıyor.

Eroğlu’nun adaylık başvurusunu son gün yapacağı söyleniyor.

SEÇİM ANALİZİ

AK Parti, Safranbolu’da işte böyle birbirinden iddialı ve güçlü dört isim arasından en geç Ocak ayının ilk haftasına kadar bir kişiyi adayı olarak ilan edecek ve tüm bu bilgiler ışığında kimi aday göstereceği noktasında en küçük bir tahmin bile yürütemiyoruz.

Ya siz…

Editör: Haber Merkezi