MATEMATİK YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI


 

20130512AW000230_03Safranbolu’da düzenlenen Ünsal Tülbentçi Ulusal Matematik Yarışması’nda dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokulların 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin matematiğe olan ilgisini artırmak, öğrencilerin kendi matematik seviyesini görmesini sağlamak, toplum hizmetleri çerçevesinde öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlenen 2. Ünsal Tülbentçi Ulusal Matematik Yarışmasında dereceye girenle ödülleri törenle verildi.

Safranbolu Ünsal Tülbentçi Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, “2012 yılında il düzeyinde bu yarışmayı yaptık. Geçen sene bunu yaptığımızda çok katılan oldu. Bu sene ulusal düzeyde yapmayı hedefledik. Ulusal düzeyde yapan ilk il ve ilk ilçe unvanını da almış bulunmaktayız. Yarışmamıza 36 ilden 82 okul katıldı. Yarışmayı yapmamızın amacı matematiği sevdirmek, çocuklar arasındaki birlik beraberliği pekiştirmek, hem Karabük ilimizi hem de Safranbolu ilçemizi tanıtmak. Bunun için 4 bin 500 adet tanıtıcı afiş bastırdık, bütün il ve ilçelerimize gönderdik. Yarışmaya müracaat eden her çocuk Safranbolu’nun tarihçesini görmüş, Safranbolu’yu tanımış oldu. İnşallah bundan sonra bu yarışmamız devam eder yarışmamıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar da, yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Karabük’ümüz gerçekten başarılı bir il, yıllardan beri hep derece yapıyor. Son üç yıldır SBS’de Türkiye üçüncülüğü, hem YGS’de hem LYS’de Türkiye üçüncülüğü ve bu senede YSG’de Türkiye ikinciliği başarısına imza attı. İnşallah bu başarılarımız devam eder. Bu bir yarışma mutlaka ikinci üçüncü olacak ama bu yarışmaya uzak illerden katılmakta bir başarıdır. Bu yarışmada bizlere her türlü desteği veren Valimize, Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan ise, öğrencilerin daha büyük başarılara imza atacağını belirterek, şunları söyledi;

“İnsan fani bir ömür yaşıyor, kısa ömrü uzatmanın iki formülünden berisi, ya güzel bir eser bırakmak ya da bir o kadar daha güzel nesiller yetiştirmek. İkisi de aynı mekanda bulundu, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu gençlerimiz yarın uluslar arası camiada kültür, sanat ve bilimsel eserler sunma adına o şanlı Türk bayrağımızı yine en önde dalgalandıracaklardır.”

Karabük Valisi İzzettin Küçük de, hayırsever iş adamı Ünsal Tülbentçi’yi rahmetle şükranla anarak, “Eşi ve ailesi bugün buraya geldiler bize güç kuvvet verdiler. Her zaman bilin ki Karabük ve ilçelerinde sizin ailenizin çok önemli bir yeri vardır. Sevgiyle saygıyla karşılanacaksınız ve baş tacı edileceksiniz. Milli Eğitime kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

20130512AW000230_02Hayırsever iş adamı Ünsal Tülbentçi’nin eşi Sunal Tülbentçi de eşiyle birlikte yıllardır eğitime destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, şunları söyledi;

“Ben de burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Eşimin hatırasına saygı gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu memlekete yapılacak en iyi yatırım eğitime yapılacak yatırımdır. Biz bunu ömrümüz boyunca eşimle birlikte düşündük, hazırladık gerçekleştirmeye çalıştık. Bugün gördüğüm yatırımın gerçekten yerini bulduğunu gördüm. Bizim bıraktığımız yerden bu pırıl pırıl gençler devam edecekler.”

Konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük, Kaymakam Gökhan Azcan, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Karabük Milli Eğitim Müdürü Gürpınar ve Ünsal Tülbentçi’nin eşi Sunal Tülbentçi, yarışmada dereceye giren öğrenci ve okullara ödüllerini verdi. Yarışmada okul dalında İstanbul Maltepe Özel Yaşar Cimilli Coşkun Ortaokulu birinci, İstanbul Maltepe Özel Nilüfer Coşkun Ortaokulu ikinci, Antalya Bilim ve Sanat Merkezi üçüncü oldu.