BAŞHEKİM DR. SELİM ŞAHİN “BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE HER HASTA İÇİN AYRI UYGULAMA SUNUYORUZ”


 

20140814AW168428_04Safranbolu Devlet Hastanesi hayırsever vatandaşlarında katkıları hastaneye gelen hastalara adeta 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti veriyor.
1890 yılında Türkiye’nin ilk beş zührevi hastalıkları hastanesinden biri olarak Kastamonu Valisi tarafından açılan, 1972 yılında yeniden 50 yatıklı olarak hizmete açılan yetersiz olduğundan Sağlık gönülleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından bir bloğu bitirilen hastane hizmette sınır tanımıyor.

Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Şahin, , maddi durumu iyi olmayan, kimsesiz ve trafik kazası geçirip acil gelen hastalara hastane tarafından pijama takımı başta olmak üzere bir hastanın gereksinimi olan paketin ücretsiz sunulduğunu, bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Şahin, büyükten küçüğe her hasta için ayrı uygulama sunulduğunu belirterek, “Hastanemiz yeni ve ilk uygulamalara da imza atmakta. Hastanemize gelen kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, ya da trafik kazası geçirmiş yatışı gereken hastalarımıza pijama takımı başta olmak üzere içinde terliği, diş macunu, fırçası, kolonya, şampuan, sabun, dikiş seti, kulak pamuğuna kadar bulunan paket sunuyoruz. Bunu ücretsiz sunuyoruz. Bunu da Safranbolulu hayırseverlerin yardımı ile yapıyoruz. Bunun karşılığında hastalardan hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor. Yine sünnet olan çocuklarımızın odaları süslenerek onların korku ve endişeleri gideriliyor. Kan alırken çocuklara çikolata ikramı yapılmakta. Diyaliz Hastaları için her gün iki gazete alınıyor, bunun yanında tablet bilgisayar hizmeti sunulmakta.Yine kurumuzda heyet raporu hasta fazla bekletilmeden verilmekte, heyet raporu için resim dijital olarak hastanemizde çekilmekte. Tabucu olan hastalarımıza SMS atılmaktadır. Ayrıca haftanın belilir günlerinde hastalarımıza çiçek ikramı yapıyoruz. Hastalarımızda bu durumdan oldukça memnun. Bunun yanında hasta yakınlarının hastane çevresinde rahat etmesi için oturma bankaları ile çevre düzenlemeleri de yaptık. İkinci bloğumuz bittiğinde ise hastanemizin çevresi ve çehresi daha da güzelleşecek” dedi.

Her hastaya ait odalarda birer buzdolabının olduğunu kaydeden Şahin, “ Odalarımızın her biri ayrı bir hayırsever tarafından restore edildi. Sağlık Gönüllüleri tarafından başlanılan ve sonrasında Sağlık Bakanlığına devredilen Hastanemizin birinci bloğu bitti. İkinci bloğunun bitirilip teslim edilmesi Ocak ayında olacak. Yeni bloğumuz 3 bin 140 metrekare olup, tüm binamızın inşaatı bittiğinde 9 bin metrekare olacaktır.Binamızda 7 yataklı diyaliz ünitesi, 5 yataklı yoğun bakım ünitesi, 3 salonlu ameliyathane, 6 gözlem yataklı röntgenli acil servis, 3 tek kişilik banyolu, 18 çift kişilik banyolu olmak üzere 21 oda 39 hasta yatağı bulunmaktadır. Kurumumuzda 14 uzman hekim, 4 diş hekimi çalışmaktadır. 2013 yılı toplam poliklinik sayımız 120 bin 088 olmuştur. Diğer yandan hastanemizde birinci seviyeli yoğun bakım hizmetleri, 7 hemodiyaliz cihazı ile hizmet verilmektedir. Tüm Laboratuar hizmetleri, EKG, EEG; EMG-Endoskopi, Gastroskopi, kolonoskopi, solunum testi, odiyometri hizmetleri verilmektedir” dedi.

HASTALAR DURUMDAN MEMNUN

Safranbolu Devlet Hastanesinde uygulanan hizmetten memnun olduğunu söyleyen hastalar ise, kendimizi 5 yıldızlı bir otelde hisseder gibiyiz. Eskiden asker koğuşu gibi odalarda 5 yada 10 hastalı dönemleri bilirdik. Ama şimdi her şey değişti. Odalar tekli ve çift kişili. Tuvalaetler ve banyolar var. Buzdolapları var. Her şey rahat” ifadesinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi