necdet-ihale



 


SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, BELEDİYEYE AİT OLAN BİR BÜFENİN KİRA İHALESİNİ ALAN ESRA KOÇ’UN BELEDİYE MÜTEAHHİDİNDE ÇALIŞAN KARDEŞİNİ MAKAMINA ÇAĞIRARAK “YA İHALEDEN VAZGEÇERSİNİZ, YA DA BELEDİYEDEKİ İŞİNDEN AYRILIRSIN” TEHDİDİNDE BULUNDU


 

BAŞKAN AKSOY’UN, YANINA ÇAĞIRDIĞI VE TEHDİT ETTİĞİ SEBAHATTİN KOÇ İSE TÜM BU KONUŞMALAR CEP TELEFONU İLE KAYIT ETTİ


 

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA, GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA VE TEHDİT SUÇLARINI İŞLEYEN BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, ACABA NASIL BİR AÇIKLAMA YAPACAK


 

yazi-resim-1



 

Mülkiyeti Safranbolu Belediyesine ait olan, Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun önündeki, kaldırım üstünde bulunan büfenin 10.09.2014 Çarşamba günü saat 15.00’de 2 yıllık kiralama ihalesi gerçekleştirilmişti.

İhaleyi alan Esra Koç’un Safranbolu Belediyesi’ne hizmet veren müteahhidinde şoför olarak çalışan Sebahattin Koç’u makamına çağıran Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “Sen belediye çalışanısın, belediyenin ihalelerine girmeni istemiyorum. Ya o ihaleden vazgeçersiniz, ya da belediyedeki işinden ayrılırsın tehdidinde bulundu.

Başkan Aksoy’un bu tehdit dolu konuşmalarını cep telefonu ile kayıt alan Sebahattin Koç ise “yasal hakkımı gasp ediyorsunuz” diyerek,  gerekirse belediyeye hizmet veren müteahhittin işinden de ayrılabileceğini belirtti.

725 TL’DEN BÜFENİN KİRASI İHALEDE 2.100’TL’YE ÇIKTI

725 TL Aylık kira bedeli ile açık arttırma usulü ihaleye çıkan büfenin kirası, en son 2.100 TL’ye Esra Koç’ta kaldı. Belediyeye ait olan büfenin kirası yaklaşık 3 katı bir artış yaparak, ihale sonucunda 2.100 TL’de sonuçlandı.

BELEDİYE BAŞKANI İHALEYİ ALAN VATANDAŞIN KARDEŞİNİ MAKAMINA ÇAĞIRARAK TEHDİT ETTİ

Büfe kiralama ihalesinde en yüksek fiyat olan 2.100 TL aylık kira teklifinde bulunarak, ihaleyi alan Esra Koç’un erkek kardeşi Sebahattin Koç’u makamına çağıran Belediye Başkanı Necdet Aksoy, açıkça tehdit ederek, ihaleden vaz geçmelerini söyledi.

Safranbolu Belediyesi’nin hizmet alımı yaptığı bir müteahhit firmasında şoför olarak çalışan Sebahattin Koç’u ihaleden bir hafta sonra makamına çağırtan Başkan Necdet Aksoy, Koç’a, Belediye çalışanlarının, belediye ihalesine girmesini istemediğini belirterek “Sebahattin sen belediye işçisisin, senin ne işin olur bu işlerle? Ben belediyenin ihalelerine belediye işçisinin girmesini istemem. Ya bu ihaleden vazgeçersin, ya da belediyedeki işinden ayrılırsın” diyor.

Sebahattin Koç ise Belediye’de müteahhit işçisi olduğunu, ihaleye kardeşinin girdiğini ve hiçbir hukuksal engel olmadığını belirtmesine rağmen, Başkan Aksoy “Böyle olmaz Sebahattin, sana birkaç gün müsaade ya belediyedeki işini tercih et, ya da bu ihaleyi” diyor.

Sebahattin Koç ise gerekirse müteahhit firmadaki işinden istifa edebileceğini ifade ederek odadan ayrılıyor.

BAŞKAN AKSOY’UN TÜM BU TEHDİTLERİ KAYIT ALTINA ALINDI

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un kendisini çağırdığını duyan Sebahattin Koç, bu ihaleden dolayı tehdit edileceğini anladığını ve başkanın odasına girmeden cep telefonunun ses kayıt programını açarak, kayda girdiğini belirtti.

Kendisinin tehdit edilerek, kardeşinin hakkının gasp edilmeye çalışılacağını anlayan Koç “Başka çarem yoktu, o an ancak ses kaydı alarak uğradığımız bu hukuk dışı muameleyi kanıtlayabilirim diye düşündüm.” Dedi.

NECDET AKSOY İHALEYİ İPTAL ETTİ

Sebahattin Koç ve kardeşinin hak ettikleri ihaleden vaz geçmeyeceklerini anlayan Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 2886 sayılı devlet ihale kanununun 31. Maddesi gereği ihaleyi iptal etti.

725 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan söz konusu büfenin aylık kirası tam üç katına yakın artış yapılarak 2.100 TL’ye çıkmasına rağmen, Aksoy’un bu ihaleyi neden fesih ettiğine ise bir anlam verilemedi.

BU BÜFE, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KAÇ LİRAYA  KİRAYA VERİLECEK ACABA..?

Önümüzdeki günlerde tekrar ihale yolu ile iki yıllığına kiralanacak olan söz konusu bu büfe acaba iptal edilen 2.100 TL aylık kiradan daha fazla bir kiraya verilebilecek mi?

Karabük Net Haber olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve siz kamuoyuna aktaracağız.

sebahattin-koc-ergSEBAHATTİN KOÇ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNARAK “HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Karabük Net Haber’e bir açıklamada bulunan Sebahattin Koç, Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un ihaleden vaz geçmeleri için açıkça kendisini tehdit ettiğini belirterek, Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti ve “hakkımızı sonuna kadar hukuk mücadelesi ile arayacağız” dedi.

NECDET AKSOY’UN İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAKTAN AĞIR CEZA’DA BİR DOSYASI DAHA VAR

Geçen Sene Safranbolu Belediyesine yapılan Demir operasyonu sonrası Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı, telefon tapelerine takılan bir kaydından dolayı Karabük Ağır Ceza Reisliğine 50 sayfalık bir iddianame göndermişti.

Geçen sene yine bir ihale ile ilgili Necdet Aksoy’un İzmir’de bulunan bir şahsı arayarak, “Yarın yapılacak olan ihaleye girmeyeceksin” dediği tespit edilmişti.

Aksoy’un İhaleye fesat karıştırmak, görevini kötüye kullanmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiaları ile Karabük Ağır Ceza’da mahkeme açılması bekleyen bir soyası daha olduğu önceki aylarda basın yolu ile kamuoyuna yansımıştı.

AKSOY, FETULLAH GÜLEN CEMAATİNE MENSUP SAVCILARA MI GÜVENİYOR

Kendisinin Gülen cemaatine yakın birisi olduğu ve geçtiğimiz yıllarda Amerika, Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen’in elini öptüğü basında yer almış ve bu iddiaları da kendisi doğrulamıştı.

Aksoy, hatta kardeşi Adnan Aksoy’un 15 yılı aşkındır Gülen Cemaatinde olduğunu belirterek, “onlar bizim etle tırnak gibi kardeşlerimiz” demişti.

Yine geçtiğimiz aylarda AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Safranbolu Saklı Kent sitesinde cemaate yakın savcı ve hakimlerin toplandığını iddia etmişti.

Milletvekili Metiner’in bu iddiaları basına yansıyınca, söz konusu toplantı için organizasyonda yine Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un kardeşi, Adnan Aksoy’un da ismi geçmişti.

Tüm bu gelişmeler ve bilgiler ışığında, hala mevcut da varsa, Necdet Aksoy’un, Gülen Cemaatine mensup Savcılara güvendiği de iddia edilirken, Karabük Ağır Ceza’da bulunduğu ifade edilen dosyanın akıbeti de merak ediliyor.

AKSOY’A BU OLAYDAN SONRA İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA, GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA VE TEHDİT SUÇLAMALARINDAN SAVCILIK SORUŞTURMASI AÇILMASI BEKLENİLİYOR

Ses kaydının her ne kadar delil olmadığı öne sürülse de, yaşanan bu olaydan sonra Safranbolu belediye Başkanı Necdet Aksoy hakkında Savcılık tarafından inceleme başlatılacağı bekleniliyor.

Tarafsız ve cesur haberlere imza atan Karabük Net Haber, bu tür kamu yararı taşıyan haberlere imza atmaya devam edecek ve bu olayında sonuna kadar takipçisi olacaktır.

 

yazi-resim-2



 

 

Editör: Haber Merkezi