KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ BURHANETTİN UYSAL 10 ŞUBAT TARİHİNDE İSTİFA EDECEK Mİ..?


gozler-rektor-hocada

7 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi, milletvekili adayı olmak isteyen ve kamu görevinde bulunanların istifa etme tarihi YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından 10 Şubat olarak açıklanmıştı.

Uzun süredir AK Parti’den Karabük Milletvekili adaylığında ismi geçen ve bu yılın sonunda rektörlük görevinin son bulacağı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın 10 Şubat tarihinde istifa edip etmeyeceği Karabük kamuoyunda merakla bekleniyor.

Siyasi kulislerde hakkında şimdiden çok sayıda senaryo üretilen Burhanettin Uysal’ın, 10 Şubat tarihinde istifa etmeyeceği tahminlerini ileri sürenlerin yanı sıra, istifa edip aday adaylığı sürecine gireceği tahminlerini savunanların sayısı da bir hayli fazla.

İstifa edip etmeyeceği yönünde en küçük bir sinyal vermeyen Rektör Uysal’ın en yakın çalışma ekipleri bile bir tahmin yürütemiyorlar.

İstifa edeceği ve Karabük’ten AK Parti Milletvekili aday adayı olacağı senaryosunun yanı sıra, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun büyük illerden aday göstereceği senaryosunu konuşanlarda var.

AK Parti’den aday adayı olsa bile, Uysal’ın aday yapılmayacağı yönünde söylemler kulislerde yer alırken, tam zıttı görüş olan; ‘AK Parti’nin Karabük’te en büyük kozu olarak görülüyor’, söylemleri de hemen hemen her ortamda konuşuluyor.

Tüm bu senaryo ve siyasi kulis söylemlerine rağmen, Burhanettin Hocanın sessiz ve sükunetli duruşu ise soru işaretlerini daha da büyütüyor.

 
Editör: Haber Merkezi