KARABÜK MERKEZE BAĞLI AKÖREN KÖYLÜLERİ TARAFINDAN BAĞIŞLANAN 211 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILAN KARABÜK POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN BUGÜN DÜZENLENEN TÖREN İLE 2012 -2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

20121203AW000657_02Karabük merkeze bağlı Akören köylüleri tarafından bağışlanan 211 bin metrekare alan üzerine yapılan Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bugün düzenlenen tören ile 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılışı gerçekleştirildi.

Karabük POMEM Müdürlüğünde düzenlenen açılışına Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Jandarma Komutanı Samit Tokmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski ile davetliler ve polis adayları katıldı.

Törende bir konuşma yapan POMEM Müdürü Orhan Karademir, Eğitimin gayesi yalnız memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete karakterli, cumhuriyetçi, inkilapçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli karakter sahibi yetiştirmek olduğunu söyledi.

Birinci eğitim ve öğretim dönemini 149 öğrenciyle yarım dönemlik olarak tamamlayıp mezun verdiklerini anlatan Karademir, “Bu dönem 4 yıllık Üniversite mezunu yaklaşık 480 öğrenci ile eğitim dönemimizi başlatıyoruz. Öğrencilerimiz bir aylık hazırlık dönemini başarıyla tamamlanmış ve okulumuzda eğitim ve öğrenim görmeye hak kazanmışlardır. Bugün başlayan eğitim faaliyetimiz 31 Mayıs’ta mezuniyetle son bulacaktır. Atandıkları kadroda bir aylık bir staj döneminden sonra polis memuru olarak tekrar okulumuza tekamül eğitimi için dönecekler ve 24 Temmuz’da ise okulumuzdan tamamen ayrılacaktır. Polis, ceza adalet sisteminin bir parçası olmasının yanı sıra, demokratikleşme yolunda toplumsal güveni artırması, şiddeti azaltması, yolsuzluk ve örgütlü suçları önlemsiyle oluşan istikrar ortamına paralel gelişen sosyal ve ekonomik kalkınmalara katkı sağlayacak bir görevi de zımmen yerine getirmektedir. Kaliteli bir eğitim ve nitelikli insan kaynağı bu görevin hakkıyla yapılmasının ön şartıdır. Polis Okulları olarak amacımız, polis adaylarını Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı demokratik ve laik Cumhuriyetimizi korumaya kararlı, vatan, millet ve insan sevgisiyle dolu, sorumluluk şuuruna sahip, karşılaşılan sorun ve olayları insan hak ve hürriyetleri ile hukuk devleti ilkelerine uygun olarak çözümleyebilen, evrensel değerleri özümseyen, milli kültür ve toplumsal değerlere saygılı mesleki etik değerlere bağlı, yüksek karakterli, mesleki terbiye ve disiplin anlayışını, birlikte iş görme alışkanlığını kazanmış, bilgi çağının polisleri olarak yetiştirmek ve mesleğe hazırlamaktır” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci de, “Karabük dendiği zaman demir çelik sektörü geliyordu, buna ikinci bir şey eklendi ve parlayan yıldız haline geldi. Karabük eğitim alanında ilkleri yaşıyor. Bununla ne kadar övünsek az. POMEM’de Karabük’ün eğitim camiasına yeni bir çeşitlilik katıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Abidin Uysal ise, “İnsanlar birlikte yaşama iradesini gösterdiğinden beri güvenlik ihtiyacı doğmuştur, beklide tam tersi güvenlik ihtiyacı insanları bir arada yaşamaya zorlamıştır” dedi.

Törende ayrıca okulun açılmasında emeği geçenlere POMEM Müdürü Orhan Kardemir tarafından birer plaket verildi. Okulda ayrıca ilk eğitim dersi Cumhuriyet Savcısı Asım Ekrem tarafından verildi.