Karabük’ün son günlerde en çok dikkat çeke siması Ozan Canyurt, İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı ve bugün il başkanlığında açıklamasını yaptı.

Karabüklülerin Ankara’da çare kapısı haline gelen ve çok sayıda insana yaptığı yardımlarla son yıllarda kendinden sık söz ettiren Ozan Canyurt’un aday adaylığı başvurusu İYİ Parti de ayrı bir heyecan oluşturdu.

“Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108.yıl dönümü; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü için tarihimiz boyu gazi olmuş, şehit olmuş tüm ecdadımızın manevi huzuru önünde saygı ile eğiliyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Canyurt, ne denli Karabüklü olduğunu dile getiren açıklamasına şöyle devam etti;

“Ne mutlu ki bir Cumhuriyet kenti olan Karabük'te emekçi ve onurlu bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmişim. Karabük Demir Çelik fabrikalarının ekmeği ile büyüdüm. Bu kent bana dayanışmayı, alın terinin kutsallığını ve mücadeleyi öğretti.

Doğduğum Mahalle Beşbinevler de şimdiki 112 çağrı merkezinin olduğu top sahasında yırtık ayakkabı ile futbol oynarken, Bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nda 60 kişiden biri olarak Süper Lig ve 1.ligde 7 yıl boyunca Fenerbahçe'ye, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük kulüplerin maçlarında federasyon adına yetkili isim olarak görev yaptım.

Demir, Pik, boru, çivi, bakır tel ve kablo toplayıp satarak, kendimce iş dünyasına atılıp ekonomik bir modelle aileme katkı sağlarken, bugün 3.500'e yakın çalışanı ve 15 Grup şirketi olan Toksöz grubun yönetim kurulu başkanına bağlı Ankara CEO'su sıfatıyla yurt içi yurt dışı görev yapmaktayım.

Beşbinevler Caminin yanında kurulan pazarda her pembe yaşlı amca ve teyzelerin çantalarını poşetlerini yüklerini taşıyarak, kendimce bir sosyal sorumluluk örneği gerçekleştirirken Bugün Mavi Kapı Derneği yönetim kurulu başkanlığında 5. yılıma girdim.

Cep telefonu ve navigasyonun olmadığı günlerde mahallede yoldan amca ve teyzeler bize ancak adres danışırken, bugün Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sektör danışma kurulu üyesi oldum.

Beraberinde halen TR Bisiklet Federasyonu Sağlık Kurulu Koordinatörlüğü, Aipa Yapay Zeka politikaları Derneği sağlık çalışma grubu Başkanlığı, Karabüklüler Vakfı Sosyal İşler Kurulu Başkanlığı ve daha birçok görevi aktif olarak yürütmekteyim. Gençlere ilham vermeye geldim.

30 yaşıma kadar ikamet ettiğim çocukluğum, gençliğim iş hayatım, dostlarım, akrabalarım, kabristanlarım, ilk ve son aşkım, evlatlarımın doğumu, mühendisler kulübü, havuzlu bahçe, 137 gün süren grevler, bir şehrin kaderini değiştiren 8 Kasım eylemleri, içimizi yakan Karabükspor - Zeytinburnu maçı hepsini burada yaşadım.”

Ozan Canyurt, Karabük’e vefa borcu olduğunun altını çizerek “Zorluklar olsa da Atamın söylediği "Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar." sözünden aldığım feyz ile sorumluluktan kaçmamak, Karabük'ün hak ettiği gelişmiş, modern, refah düzeyi yüksek, sosyal, güler yüzlü ve mutlu insanların yaşadığı bir kent yapabilmek adına; Doktor Necmettin Şeyhoğlu, Metin Türker, Şair İbrahim Yıldız, Hüseyin Avni Cinazoğlu'na, Gazi İrfan Ayanoğlu'na, yaşamını Karabük'e adamış atalarıma sözüm, beni bugüne getiren tüm Karabük’e vefa borcum var.” Dedi.

İYİ Parti’de aday adayı olarak ülke ve Karabük için hedeflerini dile getiren Canyurt, açıklamalarını şu ifadeler ile sürdürdü;

“Ülke olarak zor dönemlerden geçiyoruz, her birimizin canı yanmış. Yakında gireceğimiz mübarek ramazan ayının ruhuna uygun karşılıklı saygı ve sevginin hüküm süreceği bir kampanya dönemi diliyorum. Beden her yükü kaldırır, ama yürek kaldırmaz. Ruhu incitmemek lazım. Bizden önce bu bayrağı taşıyanlardan emaneti devir alarak Karabük'e güneş gibi doğmak, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in liderliğinde Türkiye'yi

Cumhuriyetin kurucu değerlerine taşımak, adalet, ekonomi, işsizlik, afetlerle mücadele gibi ulusal sorunlara çözüm için geliyoruz. Siyaset en önemli hizmet yeridir.

Bugün bir başka dikkat çekmek istediğim konu halkımız, ülke genelinde ve Karabük'te iyi Parti'ye büyük bir teveccüh gösterilmektedir. Milletvekilliği aday adaylığı için yapılan başvurular da bunun bir göstergesidir. Sonuç ne olursa olsun bu davaya gönül vermiş, bu yürekliliği göstermiş insanları da bağrımıza basarak yolumuza güçlü bir şekilde devam etmeliyiz. Çünkü Halk bizi çağırıyor.

Ortak tasamız Karabük, sorunlara çözüm olmaya, Ankara da gülen yüzünüz olmaya, derdiniz ile dertlenmeye geliyorum. Neyi iyi bilirsin derseniz haddimi bilirim. En büyük makam gönüllerde edinilendir. Çok iyi biliyorum. Son söz memleketimi çok seviyorum."