ayar-yalan-haber



AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR KARABÜK’ÜN EN ESKİ YEREL GAZETESİ OLAN, KARABÜK POSTASINI YALAN HABER YAPMAKLA SUÇLADI


 

AYAR “YAPILAN HABER ARAŞTIRILMADAN VE ÇOK ÇİRKİN İTHAM İÇEREN, YALAN HABERDİR”


 

KARABÜK POSTASI GAZETESİNİN İMTİYAZ SAHİBİ VE KARABÜK’TEKİ GAZETECİLERİN EN YAŞLISI OLAN TUNCER ERSÖZLÜ, BU İTHAM KARŞISINDA NASIL BİR AÇIKLAMA YAPACAK?


 



 

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar düzenlenen basın toplantısında, Karabük’ün en eski gazetesi olan ve 57 yıllık yayın hayatı bulunan Karabük Postası yerel gazetesinde geçtiğimiz günlerde çıkan BİR haberin yalan olduğunu çok çirkin itham yaptığını öne sürdü.

Ayar, Soğuksu TOKİ Konutlarında %3.33’lük bir indirim uygulanacağı sözünün haber konusu alınarak “Verilen Sözler Yalan Oldu” başlığı ile oy avcılığı yapıldığının öne sürülerek, çok çirkin ve asılsız bir haber yapıldığını belirterek, konu hakkında şöyle konuştu;

“30 Mart yerel seçimleri döneminde Soğuksu TOKİ ile ilgili olarak yüzde 3.33’lük bir indirim sözü verildi. Geçtiğimiz günlerde de bir yerel gazetede ‘Verilen Sözler Yalan Oldu’ diye haber yapıldı. Bu konu hakkında indirim yazısı Başbakanlıktan onay olarak çıktı ve finansman dairesinde bunun detay çalışması yapılıyor. Finansman dairesinde de detay çalışmalar bittikten sonra da sizleri tekrar sözleşmeye davet edecekler mi? İşte bu konunun gündeme gelme zamanı o gündür. Bu haber yapılırken araştırılmadan, ya da ‘durum nedir, çalışmalar ne durumdadır’ diye, herhangi bir şey bizlere sorulmadan böyle bir haberin yapılması etik midir? Değerli arkadaşlar çok çirkin bir şekilde itham var. Yalancılıkla itham var. Bunu yapmanızdan ziyade,  tavsiyemiz böyle bir şey yapacağınız zaman bize sorun, cevap veremezsek yazın. Cevap verirsek, lütfen yazmayın.

Bir diğer konu ise okul haberleri ile ben bu konuya çok üzüldüm. Biz bu konu ile ilgili olarak daha 2 gün öncesine kadar hiçbir arkadaşımıza niyet beyan etmedik. Hiçbir yerde bir kelam etmedik ama direk ismimiz telaffuz edilerek, konunun muhatabı kılınmak bizi rahatsız eder. Ben direk böyle olsun diyerek, olacak bir konu olmadığını hepinizin bilmesini isterim. Bu ilin bir Genel Başkan Yardımcısı, bir milletvekili, bir valisi ve bu işten sorumlu kurumu var. Bütün bunları aşarak böyle bir şeyin gerçekleşme imkânı olmadığını da herkes biliyor.”

akp-basinÖmer Ayar’ın basın toplantısında yalan haberle suçladığı gazetenin haber yetkilisi ise haberin daha sonra ki sayıda düzeltildiğini ifade etti.

Öte yandan 1956 Yılında yayın hayatına başlayan ve Karabük İlinin en eski gazetesi olan Karabük Postası’nın tarihinde böyle bir suçlamayla kalmadığı göz önüne alınırsa, imtiyaz sahibi olan ve yine Karabük’ün en yaşlı gazetecisi olan Tuncer Ersözlü’nün ise bu suçlamalar karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi