22. DÖNEM AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ, YAPTIĞI ÖZEL AÇIKLAMADA BU ZAMANA KADAR SÖYLENMEYENLERİ SÖYLEDİ


 

ali-oguten-analiz


22. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Ali Öğüten, Karabük Haber ve Karabük Net Haber’e yaptığı açıklamada, AK Parti içinde siyaset yapanların bu zamana kadar söyleyemediklerini söyledi.

Öğüten yaptığı açıklamada adeta Karabük’ün analizini ortaya koydu.

İşte Ali Öğüten’in Karabük’ün analizini yaptığı açıklama;

 
Yerel seçimlerde az bir zaman aralığı da olsa Karabük’te kaldım, seçim atmosferini yerel TV aracılığı ve bazı dostlarımızla da konuşarak durum değerlendirmelerini yaptık. Bu konuyla ilgili görüşlerimi nezaket çerçevesinde, asla kimseyi incitme niyetiyle söylemedim.

Bu anlatacaklarımı da hiç kimse dile getirmedi.

Allah nasip etti. 2002 – 2007 yılları arasında Karabük Milletvekilliği (1980-2002) yılları arasında da Ankara’da bürokrat olarak Karabük’e hizmet etme imkan ve fırsatı buldum. Şu anda da uzun zamandır dışarıdan biri olarak katkı yapmaya çalışıyorum.

Milletvekilliği döneminde her hafta sonunu Karabük’te hemşerilerimle geçirmeye özen göstermişimdir.

İlimizde halkı hizmet vermeye çalışan idareciler, baştı Vali ve İl Müdürlerimiz, iktidar partisinin il başkanını vatandaş Başbakan’ın temsilcisi olarak algılar, bunlar önemli şahsiyetlerdir.

Her zaman tecrübelerimizle de sabittir, makam sahipleri için sırtımızda yumurta küfesi vardır. Hata yapma lüksümüz yoktur. Kişileri değil, kaide ve kuralların adamı olun demişimdir.

Sözü uzatmadan Karabük’e yapılanları, yapılmayanları saymayacağım, elbette ki 12 yıldır çok şeyler yapılmıştır. İktidar partisi açısından bakıldığında Genel Başkan Yardımcısı, partinin ikinci adamı orada, Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Belediye Başkan Adayı orada, buna rağmen yerel yönetim belediye başkanlığı seçimi kaybediliyor.

Burada demek ki, kritiği yapılmayan, göz ardı edilen olayların kaynağına inilmeyen mevcutlar var demektir.

Karabük’e yapılan yatırımları ele aldığımızda, özellikle 2002-2007 yılları arasında yapılanları teker teker saymayacağım. İktidar partisi mensupları seçim sırasında defalarca anlattılar. AK Parti 12 yıldır iktidar, özellikle can alıcı, hayati yatırımlar ilk beş yılda yapılmıştır.

Ulaştırmadan haberleşmeye, gençlik spor yatırımlarına, enerji yatırımlarına, DSİ yatırımlarına, Üniversite yatırımlarından Milli Eğitim yatırımlarına vs. birçok yatırımı saymak mümkündür.

Söz konusu seçimlere etki eden faktör, adı üstünde yerel yönetimler seçimi, vatandaş Belediye Başkanı olacak şahsın önce kişiliğine, hizmet alıp almayacağına vs. bakar. Partiyi ikinci planda görür. Karabük’le ilgili olayları değerlendirdiğimiz zaman 2009 yılı yerel seçimlerine girmeden bir önceki seçimde (2004) aldığı oy Karabük’te %68 Türkiye üçüncüsü idi. 2009 yerel seçimini iktidar partisi kaybetti. Karabük’te hiç seçim kazanamayan MHP, tarihinde Rafet Vergili ile Belediye Başkanlığını kazandı.

Geçen 5 yıllık süreçte de başarılı bir belediye başkanlığı yaptı, tekrar başkan olma imkanını sağladı. İktidar partisi yeni stratejisini ortaya koyup 5 yıl boyunca olumlu eleştirilerini de katıp gerek il başkanı ve ekibi gerekse Milletvekilleri kendilerini ortaya koyamadılar. Hatta bu görev il başkanı ve ekibine ait olması gerekirdi.

Zaman göz açıp kapamakla geçti. Yerel yönetimler seçimi (2014) geldi çattı. 2009 Yerel seçimini kaybeden il başkanı ve ekibi yerinde kalarak, tekrar seçimlere hazırlanıyorlardı. İktidar partisi Karabük seçimleri ile ilgili aday adaylarını belirledi ve temayül yoklaması yapıldı. Bu yoklamalardan önce iktidar partisi il başkanlığından herhangi bir isim yoktu. O günlerde gazeteniz vasıtasıyla manşetten verdiğiniz haberi hatırlarsak. İktidar partisinden ben adayım diyen yok demiştim. Çünkü cesaret eden bir aday yoktu. Temayül yoklamasına girenlerin hepsi bürokrattı.

Hatta bir müddet sonra Sayın Mehmet Ceylan’a gazetecinin birisi yerel yönetim seçimlerinde aday olup olmayacağını sormuştu. O da yaşını ve sağlık durumunu gerekçe göstererek aday olmak istemediğini belirtmişti.

Daha sonra Sayın Mehmet Ceylan iktidar partisinin belediye başkan adayı olmak zorunda kalmıştı. Olaylar incelendiğinde Karabük ilinde iktidar partisi seçimi kaybetmiş gözüküyordu.

Gelelim seçimlere, seçim arifesinde yapılan propagandalarda mevcut belediye başkanı Rafet Vergili 5 yıllık süreçte Karabük’e yapılan yatırımları ve yapacaklarını anlatarak, broşürlerini takdim etti. İktidar partisinin ikinci adamı Sayın Mehmet Ali Şahin ve milletvekili Osman Kahveci il teşkilatı 12 yılda Karabük’e yapılanları devamlı olarak anlattılar. Hatta il başkanı Ömer Ayar geçen seçim kaybını ufak bir yol kazası olduğunu belirterek bu seçimlerde kazanacaklarını ifade etmişti.

Yeni dönem belediye başkanlığının iktidar partisine verilmesi durumunda iktirla bağlantılı Kalkınma Bakanlığı nezdinde DSİ, DDY vs. ile görüştüklerini yatırımlara oralardan kaynak alacaklarını söylediler bende yerel televizyonlarda izledim.

Şunu ifade edeyim, 23 yıllık devletin tepe noktasında bürokratlık yaptım. Hiçbir zaman böbürlenmedim, mütevazi kalmayı tercih ettim. Bir defa devletle yapacağınız bu yerel yönetim yatırımlarını hükümet ne kadar destek olur Allah bilir.

Türkiye’de 81 il ve bu illerde yapılacak yatırımlar devletten destek bekliyor? Hangi il’in yerel yönetim projelerini devlet destekliyor? Devletin ve hükümetin böyle bir mevzuatı yoktur.

2009 ve 2014 seçimleri gösteriyor ki Karabük ilinde MHP geçen seçime nazaran oylarını da artırarak belediye başkanlığını Sayın Rafet Vergili ile kazanmıştır.

Her iki yerel yönetim seçiminde de iktidar partisi AKP’nin il genel meclisi ve belediye meclisi oyları, Başkan’ın aldığı oylardan çok daha fazladır. Bu da gösteriyor ki bu seçimde de Karabük halkı iktidar partisinin adayını benimsememiştir.

Siyaset gönül işidir. İnsanlarımızla yapılır. Siyasetin sermayesi insandır. Ben iktidar partisinin 5 yılında varım. Geçen 12 yıl zarfında partiyi kuranlar gönül verenler eski fedakar arkadaşlar hiçbiri partide yoklar, itilmiş kakılmışlardır.

 

Editör: Haber Merkezi