Üniversitemiz ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Lisansüstü Eğitim Programı İş Birliği Protokolü’ imzalandı.


 

1.-(28)Rektörlük Makamında imzalanan protokole Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Av. Yaşar Alpay katıldı.

Lisansüstü Eğitim Programı İş Birliği Protokolü’nün amacı Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi okul ve kurumlarda kadrolu olarak öğretmenlik yapanlar, okul kurum yöneticileri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yöneticilik görevi yapanlar, meslekleri ile ilgili gelişmeleri takip etme, bilgi ve becerilerini arttırmalarına yönelik lisansüstü eğitim alma ihtiyaçlarına cevap verilmesi amaçlanmaktadır.

Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan protokolü imzaladıktan sonra yaptıkları açıklamada;

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan; “Dünya hızlı bir şekilde değişiyor. Değişirken de gelişerek değişmektedir. Bu gelişime ayak uydurabilmek için elbette ki toplumun modeli, aynası olan öğretmenlerinde sürekli kendilerini yenilemeleri ve gelişerek değişmeleri mutlak bir kaçınılmazdır. Bu anlamda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bu teklifi sunduğumda anlayışla karşıladı, ben kendisine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Karabük’te ki bütün öğretmenlerimiz bunu bir fırsat olarak değerlendirir ve gerekli katkıları sağlamış olurlar. ”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Karabük şehrinde bir üniversitenin olması, öncelikle bu şehirden Karabük halkının faydalanması, Karabük’te ki çalışanların faydalanması en büyük arzumuzdur. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile değerli Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın Öğretmenlerimize yüksek lisans yaptırabilir miyiz şeklinde bizden bir talebi oldu. Bizde gerekli kurullarımızla iletişime geçerek görüştük ve öğretmenlerimize pozitif bir ayrımcılık yaparak, öğretmenlerimize yüksek lisans yaptırmayı kabul ettik. Ben imzaladığımız protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizim medeniyetimizin yeniden inşası öğretmenlerimizin eli ile olacaktır. Öğretmenlerimizin de yeniden inşa edilmesi gerektiği bir kaçınılmazdır. Dünya o kadar hızla ilerliyor ki, dünyada bilgi birikimi her 5 yılda iki katına çıkıyor. Öğretmenlerimiz üniversitelerini bitirip öğretmenlik hayatlarına başladıkları zaman mesleklerini ve kendilerini yenilemeleri gerekiyor. Ben bu nedenle üniversitemizin Karabük’te kurulmuş olması öğretmenlerimiz için bir nimet olarak değerlendirilmesini ve tüm öğretmenlerimizin yüksek lisans ve doktora programlarını takip etmesini arzu ediyorum. Ben protokolümüzün tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. ”dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi