Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Spor Kulübü Atıcılık Branşı öğrencimiz Rümeysa Kaynar Ateşli Silah Atıcılığı (SKEET) alanında Genç Bayanlar Kategorisinde Türkiye 1. si olarak sevincini paylaşmak amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.


 

3-(14)24-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Cumhuriyet Kupası Yarışlarında 3 yıldır birinciliği kaptırmayan Atıcımız Rümeysa Kaynar bu yılda Türkiye Şampiyonu olarak Cumhuriyet Kupasını elde etti.

Öğrencimizin başarılarından dolayı gururlandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bu yıl eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerimiz sporun faklı dallarında Türkiye ve Dünya 1.likleri kazandılar. Bizlerin en büyük sevinç kaynağı öğrencilerimizin bu başarıları elde etmesidir. Üniversiteler arasında ilk ve tek olan Spor Kulübü Atıcılık Branşımızı geçen yıl kurmuştuk., Üniversitemizin ismi Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nda da yer almaktadır. Bu alanda elde ettiğimiz başarılarla da ismimizi tescillemiş olduk. Milli Takım aday kadroda yer alan öğrencimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

Duygularını paylaşan öğrencimiz Rümeysa Kaynar; “ Desteklerinden dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Atıcılık branşı cesaret isteyen bir spor dalıdır. Cesaret isteyen bu spor dalına daha çok bayanların katılmasını ve bu sporun yaygınlaşmasını istiyorum. ”dedi.

Ziyaret sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rümeysa Kaynar’ı tebrik ederek hediyelerini takdim etti.