KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL;


“YURT DIŞI YATIRIMCILARI ÖNCELİKLE HAVA YOLU ULAŞIMINA ÖNEM VERİYOR” 


" KARABÜK İÇİN HAVA ALANI OLMAZSA OLMAZLARIMIZIN ARASINDA OLMASI LAZIM"


20140705AW136167_01Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, yurt dışı yatımcıları kente çekmek için öncelikle hava yolu ulaşımı, yani hava alanlarının olmasına bilhassa önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Namal, geçen hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İşadamları Konseyi ve yurt dışından gelen yatırımcı işadamlarımızla beraber yapılan toplantıya katıldığını söyledi.

Namal, “Toplantıda yörelere, illere yapılan yatırımlarda öncelikli aranan özelliklerin arasında enerji, yer tahsisi, ulaşım ve liman gelmekteydi. Karabük’le ilgili limanla ve yer tahsisleriyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok ama ulaşım noktasında bu yurt dışı yatımcıları öncelikle hava yolu ulaşımı, yani hava alanlarının olmasına bilhassa önem vermektedirler” dedi.

Başkan Namal “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak geçen hafta Uluslararası iş adamlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin üyelerinin katıldığı toplantıda bende yer aldım. Toplantıda yatırım olacak yerlerde genellikle hazır arsaların, OSB’lerin, Limanların ve özellikle de ulaşımın sorunları ön plana çıkmaktaydı. Onunla ilgili de biz Filyos Limanı konusunda çalışmalarımızı yaptık, Filyos Limanı noktasında ileriye dönük yatırımcılar gelebilir ancak ulaşım noktasında AK Parti Hükümetinin yollara verdiği önem ortada yolla ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Ama tabiî ki teknolojiye, zamana ayak uydurmak için de mutlaka illerde Hava alanlarının da olması şart. Çünkü insanlar artık zamanla yarışıyor, programlarını ona göre yapıyor ve bu hem sanayici için, hem Turizm sektörü için önemli. Bu noktada da bildiğimiz kadarı ile havaalanı çalışmaları vardı, belirli bir aşamaya geldi. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu noktada üzerimize düşen bütün görevi yaparız, destekleriz. Çünkü bir ilde ve bölgede yatırım yapılmada öncelikli koşullar arandığı zaman arsa, ulaşım, liman, enerji bunlar öne çıkıyor diğerlerinde bir sıkıntımız yok ama ulaşım noktasında Havaalanı da olmazsa olmazımız diye düşünüyorum” diye, konuştu.

Uluslararası Hava alanının olması Karabük’te mümkün olmadığını da belirten TSO Başkanı Sedat Namal, “Biraz daha objektif olmamız lazım. Ama bildiğim kadarıyla da Karabük Üniversitesinin Sivil Havacılık Yüksek Okulu var ve orada da bir havaalanı çalışmaları yapılıyordu. Zaten tabi onun biraz daha iyileştirilerek o projenin devam etmesi Karabük’e artı fayda kazandıracaktır. Hem bunu sportif alanlarda, hem turizm alanlarında ama biz özellikle işadamlarımızın ziyareti diyelim ki Kars, Edirne, Şanlıurfa, İzmir Oda Başkanlarıyla ilgili bir toplantı yapacak olsak, Karabük’e ulaşımı hesap edin. Yani Ankara’ya, Ankara’dan buraya veya Kastamonu’ya. Onun için ben bu noktada biraz daha siyasilerimizle beraber, biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak destekleyerek bu projelerin hız kazanması noktasında her zaman destekçisi oluruz. TSO olarak bizim katkımız havaalanının yapımında, yer tahsisinde, projelerinin takibinde olmaz, onun ilgili kurumları vardır. Üniversite yapıyorsa Rektörlük o işi organize eder, bürokratik noktalarda da siyasilerimiz devreye girer sadece biz oranın yoğunlaşmasını, işadamlarımızın Karabük’e gelmesini, organizasyonları yaparken hava yoluyla gelinebilir olduğunu da belirterek buraya bir katma değer, güç katarız diye düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi