YÜKSEK SEÇİM KURULU MUHTARLIKLARIN OY PUSULALARINI DEĞİŞTİRDİ


 

muhtar-oy-pusula


Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, 07/01/2014 tarihinde 19. Sayı kararıyla muhtarlıkların oy pusulalarını değiştirdi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerine kısa bir süre kaldı. Mahalle ve Köylerde de muhtar adayları çalışmalarını tüm hızı ile devam ettiriyor.

Seçimlerde muhtar ayrı listeden seçilirken azalar başka listeden seçilirdi. Bu da seçilenler muhtar-aza arasında anlaşmazlıklar olurdu. Tek liste ile yapılacak olan seçimde bu tür olumsuzlukların önüne geçilmiş olacak. Aday olanlar muhtar azaları ile birlikte tek oy pusulasına isimleri yazılacak.

Oy pusulaları değişti

Maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Bismil İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü, “Muhtar ile ihtiyar heyeti üyelerinin seçiminde muhtar ile o seçim çevresinden seçilmesi gereken ihtiyar heyeti üyesi kadar isimler birlikte yazılı olduğu oy pusulası kullanacaklar.” dedi.

Oy pusulalarına ilişkin açıklamada bulunan Bismil  İlçe Seçim Kurulu, “İhtiyar meclis üyesi 8 kişi olacaktır. En çok oyu alan 4 kişi asıl, diğer 4 kişi ise yedek aza olacaktır. Oy pusulaları kesinlikle beyaz olacak, ebadı ise muhtar adaylarının isteğine göre bırakılmıştır.” dedi.

Nüfus oranına göre aza sayısında artışlarında yaşanacağını muhtar adaylarının bu konuya da dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.  “Mahallerde 8 üye aza veya ihtiyar meclisi üyesi ismi listeye yazılacak. Nüfusu bine yakın olan köylerde 8 üye aza adayı, bin ile 2 bin arası olan köylerde 10 üye aza adayı, nüfusu 2 binin üzerinde ki köylerde ise 12 üye aza adayı yazılacak. Oy pusulaları muhtar adaylarının ismi soyadı oy pusulasının üst kısmına azaların isim ve soyadları oy pusulasının alt kısmına yazılacak şekilde olacak”

Editör: Haber Merkezi