kaba-mhp-1

 MHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN MUHARREM KABA


“MHP BAYRAĞINI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ADAYIZ. BAŞKA HİÇ BİR AMACIMIZ YOK”


“RAFET VERGİLİ, MUSTAFA ÖZATA, MUSTAFA DURSUN VE İLHAMİ YILMAZ GİBİ İSİMLER MHP’NİN DEĞERLERİDİR.”


 



 

MHP Safranbolu İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Muharrem Kaba, bir basın toplantısı düzenledi.

Safranbolu Zalifre Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kaba, adaylığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Bilindiği gibi MHP kongre sürecine girdi. 4 Ocak'ta da Safranbolu ilçe teşkilatı seçimi var. Allah nasip ederse 4 Ocak’ta ki Safranbolu İlçe Başkanlığına adayız. Bu kutsal makamın bilincindeyiz ve ağırlığını hissediyoruz. İnşallah. MHP'de bu göreve gelirim, MHP bayrağını daha da yukarlara taşırız. Başka hiç bir düşüncemiz yok. Bizim için önemli olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarısıdır. Bu başarı için de elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Bunu yapacak ekibimiz ve kadromuz da mevcuttur. Milliyetçi Hareket Partisini inşallah daha da iyi yerlere taşıyacağız.”

Muharrem Kaba ayrıca “İl başkanımızı, ilçe başkanımızı, belediye meclis üyelerimizi basın açıklaması yapacağımız konusunda bilgilendirdik. Onlarda, 'Başka adaylar çıkabilir, her adaya eşit mesafedeyiz' dediler. Bu görüşlerine de saygı duyduk. Adaylığımızın ilk gününden beri il başkanımız ve ilçe başkanımızın bilgisi dahlinde gerçekleşti” diye konuştu.

kaba-mhp-4RAFET VERGİLİ MHP'NİN DEĞERİDİR

Bir gazetecinin “Rafet Vergili’ye muhalif olarak mı aday çıktınız?” sorusuna, Muharrem Kaba “Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir belediye başkanıdır. Seçilmiş bir başkandır. Çok güzel de hizmet veriyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin içinde görev yapan, hizmet eden hiç kimseyle bir problemimiz yoktur, olmazda. Parti içinde bir birimizi eleştiririz ama muhalif olmayız. Çünkü Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir değeridir. Bizde o değere saygı duyarız her zaman.” Şeklinde cevap verdi.

Kaba’ya mevcut ilçe başkanı Berke Atay’ın aday olup olmayacağı ve Vergili’nin taraf olup olmayacağı yönündeki gazetecilerin sorusuna şöyle cevap verdi;

“Berke Atay bizimde başkanımız ve arkadaşımız. Berke Atay aday olmayacağını kendisi beyan etti. Burada Rafet Vergili'nin taraf olup olması söz konusu değil, çünkü ilçe başkanı aday değil. Bizim kimseyle problemimiz yok. Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir değeridir, Mustafa Özata bir değeridir, çünkü Safranbolu'da çok iyi bir oy almıştır. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Polat bir değerimizdir. İlhami Yılmaz milletvekilliği yapmış bir ağabeyimizdir. Biz bu değerlere her zaman sahip çıkarız ve bizim için önemli insanlardır.”

"ÜLKÜCÜLER PARA VE İŞLE SATIN ALINAMAZ"

Safranbolu İlçe başkanlığı adaylığında adı geçen bir ismin aday olması için Karabük Belediyesi’nde iş teklifi yapıldığı iddiasına cevap veren Muharrem Kaba, “Ben böyle bir teklif olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir Ülkücü iş veya parayla satın alınamaz. Ülkücüler karakterli ve onurlu insanlardır. O arkadaşımız da adaylığı bir ara düşündü. Ama aday olmayacağını söyledi kendisi. Ben böyle bir teklifin geldiğine inanmıyorum. Ülkücüyü kimse satın alamaz.” Dedi.

kaba-mhp-2Safranbolu ilçe başkanlığına başka aday veya adaylar olup olmayacağı sorusuna cevap veren Muharrem Kaba “Kongreler Milliyetçi Hareket Partisi'nin düğünü bayramıdır. Aday çıkabilir, çıkarsa da bundan mustarip değiliz. Ne kadar çok aday çıkarsa, kalite artar ve listeler güzelleşir. Bizim amacımız Milliyetçi Hareket Partisi'ne hizmet etmektir. Daha iyi isimler ve listeler de çıkabilir. Üye kime tevazu gösterirse ilçe başkanı o dur. Milliyetçi Hareket Partisi'nde herkes aday olabilir” diye konuştu.

Parti tüzüğü gereği 400 üyenin altında olan MHP Safranbolu İlçe teşkilatında delege yöntemi olmadığı ve 380 civarında üyenin oy kullanacağını ifade eden Muharrem Kaba konuşmalarına şöyle devam etti;

“Safranbolu'da ilçe başkanını delege değil üye seçecek. İl başkanını delege seçiyor. Ben 2002'den beri teşkilatın belirli yerlerinde görev yaptım. Üyelerin çoğunu tanıyorum. Biz burada yaşıyoruz ve herkesi tanıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yönetimine ilk 2002 yılında girdim, Vural Çelik ilçe başkanıydı. Ahmet Savaş ile görev yaptık. Kongre sürecine girilirken etrafımızdaki insanlar Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatında piştiğimi ve aday olabileceğimizi söylediler, 'aday olursan arkanda duracağız' dediler o yüzden soyunduk adaylığa.

Safranbolu seçimlerde önemli bir yer. Dünyanın tanıdığı bir yer, son yerel seçimlerde önemli bir oy aldı. AK Parti'nin karşısında Milliyetçi Hareket Partisi telaffuz edilmeye başlandı. Safranbolu'da bir gücüz artık. Karabük ve Ovacık'ta devam eden başarıyı diğer ilçelerde de sağlayıp kesinlikle milletvekili çıkarmak amacımız.

Bu hafta içerisinde Ovacık Belediye Başkanımız ve ardından Karabük Belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz.”


kaba-mhp-3

Editör: Haber Merkezi