Kask Kafalılar Motosiklet Derneği üyeleri, Karabük İl AFAD Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirdikleri 'Destek AFAD Gönüllüsü' eğitimini tamamladı.

Karabük İl AFAD Müdürlüğü ve Kask Kafalılar Motosiklet Derneği iş birliğinde düzenlenen 'Destek AFAD Gönüllüsü' eğitim kapsamında, teorik eğitim sonrası pratik eğitimlerini de tamamladı.

Kask Kafalılar Motosiklet Genel Başkanı Abdurrahman Daşkıran, Karabük’ünde bir deprem bölgesi olduğunu, Türkiye’de arama kurtarma ve afet eğitimi almış insan kaynağının önemli olduğunu belirterek, bu eğitimi almak isteyen üyeleri ile programa başvurduklarını söyledi. 

Kask Kafalılar Motosiklet Derneği Kulüp Başkanı Umut Kahriman da, olası bir afet sonrası araç ile ulaşılamayan yerlere motosikletler ile ulaşım sağlayarak destek vermek adına Motorize Destek AFAD Gönüllüsü olduklarını belirtti.

AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay ise amaçlarının hem farkındalık oluşturmak hem de eğitimli insan sayısını artırmak olduğunu belirterek, " Destek AFAD Gönüllüsü olarak programa başvuran Kask Kafalılar Kulübünden 17 üye gönüllümüz bir afet esnasında hızlı ve kolay çadır kurulumu nasıl yapılacağını, halat bağlama, sedye bağlama gibi eğitimler adı. Biz bu eğitimlerimiz ile farkındalığı artırmak istiyoruz.  Bu eğitimlerdeki temel amacımız toplumu temel afetlere karşı dirençli olmaya hazırlamaktır" dedi.

Gönüllülere çadır kurma, ip halat bağlama, sedye bağlama, yangın söndürme, afet farkındalık eğitimi, arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı,bakımı, kullanımı gibi pratik eğitimler verildi.

Aldıkları eğitimlerin sonunda yapılan sınavdan başarı ile geçen 17 gönüllü sertifika ve ‘Motorize Destek AFAD Gönüllüsü’ kimlik kartı almaya hak kazandı.

Motorize Destek Afad Gönüllüsü 5Motorize Destek Afad Gönüllüsü 3Motorize Destek Afad Gönüllüsü 4Motorize Destek Afad Gönüllüsü 2

Editör: Özenay Kahriman