RAFET VERGİLİ İLE MHP İL VE İLÇE BAŞKANI, İL SEÇİM MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLEN HABERSİZ İSİM NEDENİYLE RESTLERİ ÇEKTİLER


 

VERGİLİ’NİN “YA BEN, YA İL-İÇE BAŞKANI” RESTİNE KARŞILIK GENEL MERKEZİN İL VE İLÇE TEŞKİLATI GÖREVDEN ALMASI BEKLENİLİYOR


 

mhpde-deprem


Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Teşkilatında bu akşamüzeri hareketli saatler yaşandı.

Hafta başı, İl Seçim Başkanlığının MHP Karabük Belediye Meclisi kontenjanından yazılan Burhanettin Arslan’ın süresinde kamu görevinden ayrılmadığı için adaylığını iptal etmiş ve yerine yeni bir isim verilmesi partiden istenmişti.

İl Seçim Müdürlüğüne (27.04.2014 Perşembe) bu gün Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut’un, Rafet Vergili’den habersiz Melek Akbulut’un ismini vermesi ile birlikte ortalık karıştı.

Rafet Vergili’nin, seçim kuruluna Melek Akbulut’un isminin verildiğini öğrenmesi ile birlikte son derece kızgın bir şekilde Parti teşkilatına gittiği öğrenildi.

Rafet Vergili ile İl Başkanı Metin Demirel’in ve Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut’un sert tartışmalar yaşadıkları, hatta son aşamada restleştikleri ifade edildi.

Vergili’nin bu tartışmalardan sonra adaylıktan çekilme kararı alacağı bilgisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ulaştırıldı.

Genel Başkan Bahçeli duruma müdahale ederek, Karabük’e Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’i gönderdi.

Rafet Vergili’nin ısrarı üzerine İl ve Merkez İlçe Başkanının teşkilatları ile birlikte görevden alınması bekleniliyor.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Belediye ve İl Genel Meclisi listelerinin hazırlanması sürecinde İl ve Merkez İlçe Başkanı ile çok ciddi sürtüşmeler yaşayan Rafet Vergili, teşkilatların görevden alınmasıyla birlikte, çalışabileceği iki ismi İl ve İlçe Başkanı olarak atatacaktır.

Yüksek Seçim Kurulu mevzuatı uygunsa ve süre geçmediğinden Belediye ve İl Genel Meclisi Listelerinde parti teşkilatının ısrarları sonucu giren isimlerin bile değişmesi gündeme gelebilir.

İL BAŞKANI KİM OLABİLİR

Rafet Vergili’nin “Ben bu teşkilatla seçime girmem” sözleri üzerine görevden alınması beklenilen İl Başkanı Metin Demirel’in yerine Nurhan Barışkan veya Ahmet Karabacak’ın atanacağı, Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut’un yerine ise yine Vergili’nin istediği bir ismin atanacağı MHP kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı.

VERGİLİ “30 GÜNDE, 60 GÜNLÜK ÇALIŞACAĞIM”

Yaşanan krizin ardından evine kapanan Rafet Vergili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra merkez seçim bürosuna geldi.

Çok sayıda partilinin karşıladığı Vergili, burada bir konuşma yaparak, şunları söyledi;

“Teşkilat içinde uzun süredir yaşadığımız uyumsuzluk artık sona ermiştir. Parti içinde yaşadığımız bu sorunları kimse bir fırsat olarak değerlendirmesin. Tüm arkadaşlarıma buradan söz veriyorum ki, 30 gün içinde 60 günlük bir çalışma sergileyerek, rekor oy alacağız”

Editör: Haber Merkezi