mhp-il-baskani-burhanettin



MHP KARABÜK İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN, KONGRE TAKVİMLERİNİ AÇIKLADI


 

ARSLAN, AÇIKLAMALARI İLE ADETA KÜKREDİ


 



 

MHP’de kongre takvimi belli oldu. İl Başkanı Burhanettin Arslan tarafından açıklanan takvime göre 12 Aralık’ta Eflani’de başlayacak kongre süreci  8 Şubat’ta yapılacak  il kongresi ile son bulacak.

MHP İl Başkanlığı tarafından belirlenen takvime göre; Eflani Kongresi 12 Aralık’ta, Ovacık 14 Aralık’ta, Yenice 20 Aralık’ta, Eskipazar 28 Aralık’ta, Safranbolu 4 Ocak’ta, Merkez İlçe 11 Ocak’ta ve il kongresi de 8 Şubat’ta yapılacak.

“DELEGE ÜZERİNDE TASARRUFUM OLMAZ”

İl Başkanı Burhanettin Arslan delege belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirtirken "Şimdiden aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Şunu herkes iyi bilsin hiç bir delege üzerinde tasarrufum olamaz. Bu partinin her ferdine eşit mesafedeyim, dün ne olmuşsa olmuş, biz onları unuttuk, ben dün karşısına çıkanları delege listesinden atanlarla aynı kalitede değilim, göreceksiniz delege listesinin başında bu gün benim karşımda olduğunu söyleyenlerin isimleri olacak, bizim bu teşkilata bir yön vermemiz lazım. Dürüst, ahlaklı, tüm Karabük’ü kucaklayan bir yönetimle hedefe ulaşacağız, ben ailemden aldığım terbiye ve 44 yıllık devlet tecrübemle bunu başaracağıma da yürekten inanıyorum" dedi

“MHP, MİLLETİN UMUDU HALİNE GELDİ”

Şu ana kadar il başkan adaylığı için yalnızca Safranbolu İlçe Başkan Yardımcısı Muharrem Asker’in kendisine gelerek aday olmayı düşündüğünü ifade ettiğini belirten İl Başkanı Arslan “Arkadaşımız aday olmayı düşündüğünü ancak kesin kararını vermediğini ifade etti. Kendisine saygı duyarım, genel merkez ve tabanda tek aday gidilmesine yönelik bir görüş var, ancak aday olmak isteyen arkadaşlarımız tabi ki aday olabilir, bende aday olurum ve kazanırsam üç yıl daha devam ederim, kaybedersem de asla partime küsmem, bir nefer olarak hizmete devam ederim” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletin umudu haline geldiğini ifade ederek,  açıklamalarına devam eden MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, konuşmasına şöyle devam etti;

”CHP kendi içerisinde bölünmüş durumda, AK Parti’nin yaptığı oyunlar ve dalaverelerin de hepsi ortaya çıktı, bu gün merkezde bir tek parti var o da MHP. Biz kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlarsak, tek yumruk olursak inanıyorum ki çok büyük bir oy patlaması yapar ve en azından iktidar ortağı oluruz” dedi.

“MİLLİ EĞİTİMDE, MÜSLÜMANLIĞA SIĞMAYACAK ADALETSİZLİKLER OLUYOR”

Milli Eğitim’de yaşanan son atamaları da değerlendiren MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan oldukça sert eleştirilerde bulundu.

MHP İl Başkanı Arslan açıklamalarına şöyle devam etti;

“Bu camiaya 44 yılını veren bir insan olarak konuşuyorum, bu konu içimde kanayan bir yaradır. 42 Yıl idarecilik yaptım ama böyle bir züllüme asla rastlamadım, evet geçmiş dönemlerde de kıyımlar oldu, ancak böyle bir şeye asla rastlanmadı. Yönetmelik çıkartıyorlar, okul müdürüne, öğrenciye ve okul aile birliğine not verdiriyorlar, bu nasıl olacak, idareciye öğretmeni, öğrencisi nasıl düşük not verir, ayrıca hangi idareci kendisine muhalif olan insanları okul aile birliğine seçer.

Okul müdürü arkadaşlarımın hepsini tanıyorum, onların çalışmalarıyla Karabük Türkiye ikincisi oldu, bu başarı onlarındır, mevcut idarenin değildir. Bu gün bakanlıktan gelen müfettişler Enver Karataş arkadaşımızın okulunu örnek gösterir. Bu değerlendirmeyi nasıl yaptınız diye ahirette sorulacaktır. Şimdi yönetmelik çıkartıyorlar ve atanan müdürler yardımcılarını kendisi belirler diyorlar. O da güzel, peki nasıl yaptılar, atanan idarecilerin % 83’ü Eğitim Birsen,% 10’u Türk Eğitim Sen ve %1’i de Eğitimsen üyesi, tüm zekalı ve başarılı insanlar Eğitim Bir’de mi toplandı?

Ben emekli olduktan sonra eşi AK Parti Kadın Kolları’nda çalışan kendisi de Eğitim Bir Sen yöneticisi bir arkadaşı getirdiler, Halk Eğitim Müdürü yaptılar. Orada üç müdür yardımcısı vardı, ben iddia ediyorum ki Karabük’ün en iyi yardımcıları idi, ama ne yaptı o arkadaş, siz gidin ben sizi istemiyorum dedi ve onları boşa çıkarttı, günah, Allah bunun hesabını sorar. Devlet Memurları Kanununa göre suçu olan soruşturmaya tabi tutulur ve cezasını çeker, ama onlar böyle yapmadılar, kendilerinin tabiriyle söylüyorum, çünkü o arkadaşlara mikrop diyorlar. Peki mikrop daha fazla yayılsın diye mi okullara öğretmen olarak gönderdiler. Onlar mikrop dedikleri o insanların müsveddesi dahi olamazlar. Atadıkları okul müdürü diyor ki; ‘ben yardımcımdan memnunum ve kendisiyle çalışmak istiyorum’, diyorlar ki ‘yok onunla çalışamazsın’, o Eğitim Bir Sen üyesi değil. Var mı böyle bir hukuk, var mı böyle bir adalet? O zaman şunu yapsınlar, ellerinde güç var, çoğunluk var, biz tek bir sendika istiyoruz o da Eğitim Bir Sen, diğerlerini kapatıyoruz desinler. Bu adalet mi, demokrasi mi, bu Müslümanlık mı, hangi Müslümanlık kuralı buna izin verir? İşi ehline vereceksin, bunlar ehil mi, ehile, kaliteye bakmıyorlar, yalnızca sendikalarına bakıyorlar, direkt krallık rejimine doğru gidiyoruz.

Ben AK Parti yönetimindeki arkadaşlarında bunları tasvip ettiğine inanmıyorum, sınavlarda bizim arkadaşlarımıza Panama Kanalının uzunluğunu soruyorlar, kendi arkadaşlarına ise İslamın şartı kaç sorusunu yöneltiyorlar, onu ilkokuldaki çocukta biliyor,44 yıldır bu camianın içerisindeyim, böyle bir rejim ve adalet olmaz, lütfen millet uyansın, iş krallığa doğru gidiyor”

Editör: Haber Merkezi