MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ‘KİM OLACAK’ SORUSU, CEVAP BEKLİYOR


 

MHP’DEN İLHAMİ YILMAZ, MUSTAFA ÖZATA VE DURSUN ALTIPARMAK’IN İSİMLERİ ADAYLIKTA GEÇİYOR


 

mhp-adaylari

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi İllerde aday belirleme sürecine girmeye başladı. 6-12 Mart arası aday olmak isteyenler MHP Genel Merkezine müracaat edecekler.

Karabük adaylarının ise kimin olacağı konusunda beklentiler had safhaya çıkarken, bazı isimler ise yavaş yavaş belirlenmeye başlandı.

MHP’de İlhami Yılmaz’ın, Mustafa Özata’nın ve Dursun Altıparmak’ın isimleri sıklıkla geçmeye başladı. Bu üç isim adaylık müracaatı yapıp yapmayacağı konusunda daha renklerini belli etmiyorlar.

İLHAMİ YILMAZ

21. Dönem MHP Karabük Milletvekilliği yapan İlhami Yılmaz’a parti tabanından aday olma noktasında gelen baskıların her geçen gün arttığı ifade ediliyor.

Yılmaz’a yakın isimler, adaylığa çok sıcak bakmadığını ve şimdilik süreci izlediğini belirtiyorlar.

İlhami Yılmaz ise konu hakkında şimdilik gri tonda kalmayı tercih ediyor ve herhangi bir görüş beyan etmiyor.

MUSTAFA ÖZATA

Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan ve MHP’nin Safranbolu tarihinde en fazla oyunu alan Mustafa Özata’nın ismi şimdi de Milletvekili adaylığında geçiyor.

Özata’ya da parti tabanından ‘aday ol’ telkini geldiği fakat kendisinin ise şimdilik herhangi bir karar vermediği bilinmekte.

DURSUN ALTIPARMAK

En son 2009 Yerel seçimlerinde Demokrat Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan Dursun Altıparmak, yaklaşık 6 yıl aradan sonra şimdi ise MHP’den Karabük Milletvekili adayı olmak istediği açık bir görüntü haline geldi.

Altıparmak’ın 6 yıl aradan sonra sık sık Karabük’e gelerek ziyaretlerde bulunması, MHP İl Teşkilatını ziyaret etmesi ve etrafına da MHP’den aday olmak istediğini açıkça belirtmesi kamuoyuna yansıdı.

MHP Teşkilatları arasında şu aşamada kendini kabullendirme çabasında olan Altıparmak’a, MHP’nin iki dönemdir Karabük’te Belediye Başkanlığını yapan Rafet Vergili’nin ise şiddetle karşı çıktığı da bilinen bir gerçek.

Öte yandan MHP’den adaylığı kesin kafasına koyan Dursun Altıparmak tüm bu engelleri aşarak, aday olabilecek mi, orası da ayrı cevap bekleyen bir konu olarak ortada duruyor.

MURAT ORHAN

Kaptan D.Ç Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Danışmanı Murat Orhan’ın da ismi geçtiğimiz günlerde gündeme düşmüştü.

MHP’den adaylık konusuna mesafeli duran Orhan’ın ise kararının ne olacağı merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi