KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “KENT MEYDANINI BİZ MİTİNG ALANI OLARAK KULLANILMASINI İSTEDİK, ONLAR KABUL ETMEDİLER”


 

“KENT MEYDANI 120 BİN KİŞİLİK, MİTİNG YAPILAN YOL 8-10 BİN KİŞİLİK”


 

meydan-vergili


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediyesi’nin, AK Parti İl Teşkilatının düzenlemiş olduğu miting için Kent Meydanına izin vermedi şeklindeki söylentilere net bir şeklide cevap verdi.

“Başbakanın Kent Meydanında miting yapması bizim için onurdur” diye Başkan Vergili, “Ben Karabük Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne buranın mitin alanı olarak kullanabileceğini resmi yazı ile bildirdim ancak miting Albay Karaoğlanoğlu Caddesinde yapıldı. Başbakanımızın Kent Meydanında miting yapması bizim için onur verirdi” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin mitingi için Kent Meydanını vermediği şeklindeki söylentilere açıklık getirerek, “Bu söylemler AK Parti İl Başkanı ve İl teşkilatının çıkartmış olduğu bir söylemdir. Karabük Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün Kent Meydanında miting yapılması konusunda bizlerden bir talebi oldu. Bizlerde bu talebe 11 Mart 2014 tarihinde hem Valiliğe hem de İl Emniyet Müdürlüğüne bir dilekçe ile cevap verdik. Dilekçemizde idaremiz tarafından yapılan 2012/82065 ihale kayıt numaralı kent meydanı, nikah salonu, otopark ve çevre düzenlemesi inşaatı işleri yüklenici tarafından bitirilerek işi geçici kabul işlemleri 6 Mart 2014 tarihinde yapılmış ve teslim alınmıştır. Kent Meydanı’nın miting ve gösteri alanı olarak kullanılmasında, gerekli güvenlik önlemleri tarafınız tarafından alınmak kaydıyla bir sakınca bulunmamaktır şeklinde bir yazı ile gerekli izinleri verdik. Bir ile gelen Başbakana bir belediye başkanının meydan tahsis etmiyorum demeye hakkı yoktur. Bir Başbakanın Kent Meydanında vereceği miting o belediye başkanın onurudur. Bu onurdan bizleri mahrum etmek için Albay Karaoğlanoğlu Caddesinde daraltılmış bir alanda 8 bin 10 bin kişi ile miting yapıldı. Madem biz izin vermedik te Başbakanın gelmesinden bir önceki akşam iş makinaları Kent Meydanının içinde çalıştı. Ben o akşam AK Parti İl bld-evrakBaşkanı Ömer Ayar’a uğradım bizim yapacağımız bir şey var mı diye kendisine sordum oda teşekkür etti. Şu anda bu konu üzerinden çok basit siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ama biz Karabük Belediyesi olarak Kent Meydanını tahsis ettik ama onlar bu meydanda mitingi yapmadılar” dedi.

ELEKTRİK İNDİRME TESİSİNİ HİBE ETTİK
Bir basın mensubunun AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın Rafet Vergili 2009 yılında 5 bin kişiye iş sözü verdi ama bunu yerine getirmedi yönündeki eleştirileri yaptığı yöndeki soruya ise, “Ben 2009 yılında 5 bin kişiye iş vereceğim demedim. İş sahaları açacağım dedim beş bin kişinin çalışabileceği iş imkanları yaratacağım dedim. Şu anda Karabük Organize Sanayi Bölgesindeki doluluk oranı yüzde yüze çıkmış ise burada tamamen bizim emeğimiz vardır. Normal şartlarda organize sanayi bölgesinde yalnız aydınlatmalara yetecek elektrik vardı. Elektrik indirme tesisini bizim firmamız yapıp devlete hibe etmiştir. Organize sanayi bölgesinde bulunan tüm fabrikalar ve HES firmaları bizim yapmış olduğumuz bu elektrik santralinden faydalanmaktadır. Bu arkadaşlar bunu görmüyorlar. Biz Karabük’te beş bin kişinin çalışacağı iş potansiyeli yaratacağız dedik. Biz bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz şu anda 13 tane firma bu elektrik indirme tesisinden faydalanarak çalışmasına devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi