IMG_9458-(1)Malezya Teknoloji Üniversitesi Geoinfermasyon Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Muhammeddin Nur Said, Geoinfermasyon Bölüm Başkanı Prof.Dr Kamereddin Omar, Geoinfermasyon Mühendislik Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Alias Abdül-Rahman ve yaklaşık 20 kişilik Geoinfermasyon Mühendislik Fakültesi öğrencileri Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın eşliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.

Karabük Üniversitesi’ni yakından tanımak, işbirliği yapmak üzere ziyarette bulunduklarını belirten Malezya Teknoloji Üniversitesi Geoinfermasyon Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Muhammeddin Nur Said: “İki gündür Mühendislik Fakültesi ve laboratuvarlarında incelemelerde bulunuyoruz. Ziyaret vesilesi ile öğrencilerimizde Karabük Üniversitesi öğrencileri ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunuyorlar. 7 yıl içerisinde mükemmel işler yapılmış. Öğrenci merkezleri, imkanlar, eğitim ve öğrenme metotları her şey burada bir araya getirilmiş. Burada en önemli şey Rektörümüzün vizyonu her şeyi bir araya getirip kompakt bir Üniversite oluşturmuş ve bunu da çok kısa bir sürede başarmış. Sayın Rektörümüzü tebrik ediyorum. Bu ziyaret ile hem Karabük Üniversitesi hem de bizim üniversitemiz açısından çok iyi olacaktır. Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği anlaşması yapıyoruz. Gördüğümüz misafirperverlikten çok hoşnut olduk bizlerde sizleri Malezya’ya ve Üniversitemize bekliyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; '' Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olan Karabük Üniversitesi 7 yıllık geçmişine rağmen 2013 yılında 187 üniversite arasında Türkiye’nin en çok tercih 7. Üniversitesi konumdadır. Uluslararasılaşma ve evrensel üniversite olma yolunda değişim, proje ve işbirliği ortaklıklarına büyük önem vermekteyiz. Malezya Teknoloji Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği anlaşmasını imzalıyoruz. Bundan sonra Personel ve Öğrenci Hareketliliği işbirliklerimizi bir adım daha ileri taşıyarak, ortak projelerde yer almak olacaktır. Ümit ediyorum ki kısa zaman içerisinde üniversitelerimiz arasında öğrenci ve akademik personel değişimleri hızla artar. Arge üzerine çalışmalar yaparak, ilişkimizin devamlılığını sağlarız. Ben değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Karşılıklı iyi niyet dileklerinin ifade edildiği ziyaret, günün anısına hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.