20140715AW144218_03SAFRANBOLU’NUN YERLİ İÇECEĞİ BAĞLAR GAZOZ 78 YIL SONRA İHRACATA BAŞLADI


 

ŞİRKET YÖNETİCİSİ RIFAT AYNACI: “ÜRÜN ÇEŞİTLEMESİ YAPARAK İHRACATA AÇILIYORUZ”

 

Safranbolu’ya özgü bir tat olarak 1936 yılından beri üretilen Bağlar Gazoz, 78 yıllık serüvenin ardından ilk ihracatını Almanya, Fransa ve Hollanda’ya yapmaya başladı.

Bağlar Meşrubat şirketi yöneticisi Rıfat Aynacı, adını, üretime başladığı Bağlar semtinden alan Bağlar Gazoz’un günümüze dek özel dokusunu koruyarak Osmanlı dönemi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesi ile özdeşleşmiş durumda olduğunu belirtti. Bağlar Meşrubat şirketi yöneticisi Rıfat Aynacı, 1936’da sade gazozla başladıklarını ardından portakallı gazoz yaparak üretimlerini bugüne kadar sürdürdüklerini söyledi.

20140715AW144218_01Mandalina, egzotik ve diğer çeşitlerde üretime başladıklarını belirten Aynacı, şöyle konuştu: “Ürün çeşitliliğindeki amaç ihracata yöneliktir. Şuan başta Almanya olmak üzere, Fransa ve Hollanda’ya ihracat yapıyoruz. Bağlar Gazoz yerel bir firma. Bizim sıkıntımız Batı Karadeniz bölgesinde olduğumuzdan dışarıya satışlarımızda navlum biniyor. Kapasitemizden dolayı şuan yetişemiyoruz. Bunun haricinde şirketimize olan talep çok fazla. Şimdi yavaş yavaş kapasite artırımına başlıyoruz. Kapasite artırımından sonra Türkiye’nin her yerine Bağlar Gazoz’u ulaştırmayı hedefliyoruz."

Editör: Haber Merkezi