Libya Yükseköğretim Bakanlığında Müsteşar Sebha Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed İbrahim Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.


 

IMG_7397Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Libya Yükseköğretim Bakanlığında Müsteşarı Sebha Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed İbrahim: “Karabük Üniversitesi’ni yakından tanımak ve Karabük ile Libya arasında işbirliği yapmak için buraya geldim. Libya’yı temsilen çok ülkeyi ziyaret ettim. Kanada, İngiltere, Çin, Ürdün, Malezya gibi ama bu ziyaretimde beni en çok etkileyen yer burası oldu. Çok iyi bir üniversiteyle karşılaştım. Geleceğe yönelik, yeni teknolojileri kullanan ve tüm bölümlerde İngilizce eğitim verilen bir üniversite. Bu beni çok mutlu etti. Libya’dan gelerek eğitim gören öğrenci sayısının daha çok olmasını isteriz. Yakın zamanda çok sayıda öğrencimizi burada göreceğiz. Bizi çok güzel karşılayıp misafir ettiği için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a çok teşekkür ederim. Türkiye’de ve Libya’da Karabük Üniversitesi gibi Üniversitelerin daha çok sayıda olmasını isteriz. ” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “ Sayın Müsteşar Prof. Dr. Muhammed İbrahim’e güzel sözlerinden dolayı teşekkür ederim. Gün boyu Üniversitemizi gezerek, yerinde incelemeler yapan Sayın Müsteşar bilgiler aldı. Karabük Üniversitesi, İngilizce hazırlık ve Mühendislik Fakültesi’nin tüm bölümlerinde %30 ve %100 İngilizce eğitim veren, Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen Diploma Eki Etiketi ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi’ ne sahip bir üniversitesidir. Küreselleşen dünyada söz sahibi ve tercih edilebilir bir üniversite olmak, uluslararası tanınırlığı artırmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu ziyareti iki ülke arasında yapacağımız ortak çalışmaların bir başlangıcı olarak görüyorum. Ben kendilerine biz kez daha ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. ”dedi.

Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi