20140414AW062040_01-(1)Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Karabük Gaziantep İl Temsilciliği’ne bağlı sendika üyeleri, belediye önünde bordro yakma eylemi düzenledi.

Öğle saatlerinde Karabük Belediyesi önüne gelen KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, bordroları yakma eylemi düzenledi.

Üyeler adına basın açıklaması yapan KESK Dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen İl Temsilcisi Cevat Soylu, “Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan Satış Sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddetmektedir. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlamalıdır.
Aileleriyle birlikte yaklaşık 15 milyon insanı doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir sürecin kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarına yönelik beklentilerine uygun biçimde çoğulcu ve katılımcı biçimde işletilmesi bir yana adeta yandaş konfederasyon başkanıyla kapalı kapılar ardında yangından mal kaçırırcasına sürdürüldüğünün en somut kanıtı 2013 toplu sözleşme görüşmeleri olmuştur. Yasal olarak bir aylık süre olmasına rağmen görüşmelerin yedinci gününde masanın tarafları olan konfederasyonlara bile haber verilmeden Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Kamu emekçilerinin sosyal, demokratik ve özlük haklarına ilişkin hiçbir hususun görüşülmesi sağlanmadan ekonomik açıdan ortaya tam bir sefalet belgesi çıkmıştır” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri ellerindeki bordroları yaktı.

Editör: Haber Merkezi