Modern bir kent için olmazsa olmazlardan biri şüphesiz Kent Meydanıdır diyerek çalışmalara başlayan Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Kentine yakışan bir meydan için çalışmalarını sürdürüyor.


 

16122014_meydan_1Karabük Kent Meydanında bakım onarım çalışması devam ederken, diğer yandan da oturma grupları yerleştiriliyor.

Oturma gurupların yanı sıra dükkanların bulunduğu alanların önüne de vatandaşların rahatça oturmaları için kapalı mekanlar oluşturuluyor.

Kardemir A.Ş. Yönetimi ile yapılan görüşmeler neticesinde şehir merkezimizde ki 100 Evler’i yıkarak yaklaşık 50 bin metre karelik bir alanı Kent Meydanı olarak düzenlemek üzere şehrimize kazandıran ve insanımıza daha güzel bir Karabük sunan meydanda, proje kapsamında yer altı Otoparkları, Kongre ve Nikah Salonu gibi ünitelerin yanı sıra üst kullanım alanında sosyal yaşam alanları ve tören alanı var.

Teknik olarak toplam 48.800 m²’lik alan üzerine yapılacak olan Kent Meydanı Projesinde 4.500 m² tören alanı, 11.000 m² aktif yeşil alan, 5.400 m² aktivite alanı ve 1.000 kişilik Amfi Tiyatro bulunacak.

Editör: Haber Merkezi