Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden mezun olan Ahmet Berat Akyol, dünyanın en önemli ve prestijli tasarım ödüllerinden biri olan iF Design Ödülleri kapsamında düzenlenen “iF Design Student Award 2023” kategorisinde 7 bin proje içerisinden 76 finalist proje arasına girerek tasarım ödülünü almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Ahmet Berat Akyol, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde KBÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü ile Bahar Aydınlatma arasında gerçekleştirilen EUT451 Endüstriyel Tasarım Stüdyosu V dersi kapsamında yürütücülüğünü Doç. Dr. Raşit Esen’in yaptığı proje ile Goodhealty Well-Being kategorisinden katılım sağlayıp ödül alan tek Türk tasarımcı oldu.

“iF Design Student Award 2023” kategorisinde 7 bin proje içerisinden 76 finalist proje içine girerek tasarım ödülünü almaya hak kazan “Hold” anksiyete bozukluğu yaşayan kullanıcıların, kaygı sorunlarını azaltmayı amaçlayan bir aydınlatma olarak tasarlandı. Hold, ışık sinyalleri, yumuşak slikon dış yüzeyi ve stresi tetiklemeden önce kullanıcıya nefes egzersizleri konusunda rehberlik edilmesi için hazırlanmış olup gerektiğinde her zaman el altında olması için bir anahtarlık gibi taşınacak şekilde tasarlandı.

Ödül almaya hak kazanan tasarım hakkında açıklama yapan jüri, “Tasarım, kaygıyı azalttığı kanıtlanmış üç unsuru akıllıca bir araya getiriyor. Işık terapisi, güven verici dokunuşlar ve rehberli nefes egzersizleri. Bu akıllı bir stres topu gibi” ifadelerini kullandı.

Yaptığı tasarım ile dünyanın en önemli ve prestijli tasarım ödüllerinden biri olan iF Design Ödülleri kapsamında düzenlenen “iF Design Student Award 2023” kategorisinde 7 bin proje içerisinden tasarım ödülünü almaya hak kazanan Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Ahmet Berat Akyol, “Bu ödül için İF Design jürisine çok minnettarım. Çalışmalarımın böylesine prestijli bir kuruluş tarafından ödüle layık görülmesi beni çok mutlu etti. Daha iyi bir dünya inşa eden tasarımlar yaratmak için çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.
1-70

2-66

3-47