Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Kızılayı Karabük Şubesi işbirliğiyle "Her Kan Üç Can" sloganıyla başlatılan kampanya ile bir günde 2 bin 71 ünite kan toplandı.


 

20150226AW335850_02KBÜ Gökşen M. Yücel Spor Salonu'nda sabah saatlerinde törenle başlatılan kampanya çerçevesinde 2 bin 71 ünite kan toplandı. Kampanya sonrası açıklamalarda bulunan, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş, kampanyayı Malazgirt'te, Anadolu'ya mührünü vuran ve bin yıl önce inşa edilen Türk tarihi anısına istinaden yaptıklarını söyledi.

Güneş, “ Karabük Üniversitesi’nde ilk defa böyle bir organizasyona şahitlik ediyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki sizlerle gurur duyuyorum. Her renkten, her bölgeden, her bölümden öğrenci arkadaşlarımız var. Burada göstermiş olduğunuz birlik beraberlik, gayret ve şuurdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber olacağız, beraberce bu yolda devam edeceğiz. Ben bu vesileyle geçmiş yıl bu tür kampanyaları başlatıp da şu an aramızda olmayan Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı şükranlarla anıyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde gece gündüz demeden çalışan Kızılay Kan Merkezinde çalışan tüm personele, Sağılık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, İdari birimlere, değerli öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da daha büyük başarılara ve organizasyonlara imza atmak için hep beraber el ele çalışacağız. Bize düşen sizlere yardımcı olmak, sizlerin önünü açmak; İnşallah niyet güzel olursa akıbette güzel olur demiş atalarımız niyet güzel akıbet güzel inşallah hep beraber olacağız tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi