Metalurji Malzeme Kulübü tarafından düzenlenen Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Araştırma Mühendisi Dr. Abdi Aydoğdu ve  5.Yüksek Fırın İşletme Baş Mühendisi Fikret Furtun’un katılımlarıyla ‘Türkiye’de Metalurji Mühendisliği’ konferansı gerçekleştirildi.


 

KBU_5708Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Araştırma Mühendisi Dr. Abdi Aydoğdu; Bilim ve teknolojinin geliştikçe mühendisliğinde geliştiğini, 20.yy da mühendisin başardıkları, 21.yy da mühendislerden beklenen teknolojik gelişmeler, mühendislikte değişim, meslek örgütü nedir?, TMMOB yayınları, Metalurji ve Malzeme Kongresi, matalurji malzeme mühendisliği sektörel dağılımı konuları hakkında bilgiler vererek katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Atılgan, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Araştırma Mühendisi Dr. Abdi Aydoğdu’ ya teşekkür belgesini takdim etti. İkinci oturumda Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Nasip Altun’ un yazıp yönettiği kısa tanıtım filmi izletildi.

KARDEMİR A.Ş 5.Yüksek Fırın İşletme Baş Mühendisi Fikret Furtun: " Mühendis bilim insanı ile Tekniker arasındaki köprüdür. Başarılı olmak için çok çalışmak gerekir. Emek harcanmazsa başarıya giden yolda ilerleyemezsiniz. Mühendisliğin 5 aşaması; proje başlangıç heyecan aşaması, sahaya iniş işlerin başlaması aşaması, projenin gecikmesi, en suçsuzun cezalandırılması, projenin bitmesi ve proje ile alakası olmayanların ödüllendirilmesidir. .” diyerek yüksek fırınlar da neler yapıldığı, işverenlerin çalışanlardan beklentileri hakkında bilgiler verdi.

KBU_5712Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Sun’ KARDEMİR A.Ş. 5.Yüksek Fırın İşletme Baş Mühendisi Fikret Furtun ‘a teşekkür belgesini takdim etti.

Katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplandırılmasıyla program sona erdi.