SOMA MADENLERİNDE ŞEHİT OLAN  300’E YAKIN İŞÇİ İLE İLGİLİ ÜLKENİN VE DÜNYA’NIN BİR ÇOK YERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLER SAYGI GÖSTERİSİ VE DURUŞU SERGİLERKEN, KARDEMİR A.Ş’DE TIK YOK


 

ÇELİK İŞ SENDİKASI VE KARDEMİR A.Ş YÖNETİMİ, İŞÇİNİN ÜÇ GÜNLÜK MİLLİ YAS DÖNEMİNDE BİRER DAKİKA SAYGI DURUŞU YAPMASINI İSTEYEBİLİRDİ


 

yakismadi

Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür ocağında çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 284 işçi tüm ülkeyi yasa boğdu. Ülkede üç gün milli yas ilan edilirken, Arjantin’den, Japonya’ya kadar çok sayıda işçi saygı duruşu yaptı.

Kömür madenlerinden çıkan kömürler ile cevheri eriterek, çelik ve demir yapan Kardemir işçisini ise bir kez dahi bir dakika saygı duruşu yapmaları konusunda ne KARDEMİR A.Ş Yönetimi, ne de Çelik İş Sendikası Yöneticileri girişimde bulunmadılar.

Tüm Dünya’da ve birçok ülkede işlerine başlamadan önce Soma’da şehit olan maden işçilerine saygı duruşu sergilenmesine rağmen, KARDEMİR A.Ş’de hiçbir saygı duruşu yaptırılmaması, işçi ve emekçi ruhuna yakışmayan bir umursamazlık olarak gösteriliyor.