KARDEMİR A.Ş’NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ VE YARDIMCILARI BASINLA TANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEYEREK, KARDEMİR İÇİN NELER YAPMAK İSTEDİKLERİNİ VE NASIL BİR ÇALIŞMA ORGANİZASYONU SERGİLEYECEKLERİNİ ANLATTI


 

krdm.gn.md.basin

 

KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yılmaz basınla tanışma toplantısı düzenleyerek, “Burası küçük bir tesis değil, 2 milyonun üzerinde üretim rakamlarını konuşuyoruz ve burası büyük bir gemi" dedi.

Basınla tanışma toplantısına İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Altan, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur, Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Ünal, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fatih Korhan ve Yatırımlar ve Teknik Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Gürpınar’da katıldı.

Genel Müdür Yılmaz, beraberinde genel müdür yardımcıları ile birlikte KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlediği basınla tanışma toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

KARDEMİR'in önemli mesafeler almış bir şirket olduğunu belirten Genel Müdür Yılmaz “Bugün geldiği nokta oldukça iyi bir seviyedir. Önümüzde alacağımız önemli mesafeler var. Onları beraber başaracağız. Burada yapılacak işler hep beraber yapılması gereken işlerdir. Yönetim ve çalışanlarımız ile hedefe koşuyoruz. Bir ekip ile yola çıktık. Günde 12-16 saat arası bir çalışma tempomuz var. Çünkü zaman bizim için kıymetli. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz, devam eden yatırımlarımız var. Aynı çevrenin içinde yaşanıldığı için herkese karşı sorumlulukları olduğunu belirten Yılmaz, "Avrupa Birliği (AB) müktesebatında bulunan çevre yatırımlarını yapmak zorundayız. Bundan kaçmıyoruz. Çevre yatırımları devam edecek. KARDEMİR büyüyor, kapasitesini geliştiriyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Yılmaz, Çin'in demir çelik sektöründe bütün ülkeler için bir tehdit olduğuna belirterek, “Sektörde fiyatlar bazen az bazen de çok düştü. Burada önemli olan hammadde fiyatları ile satış fiyatları. Günümüzde fiyatları piyasa belirliyor, Önemli olan maliyetleri yönetebilmek, KARDEMİR doğru bir yolda. Ray ve profil haddehanelerinin kurulması isabetli bir yatırım. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi için desteklenmesi gerekir. Katma değeri yüksek bir ürünü her yere satabilirsiniz" ifadesinde bulundu.

Genel Müdür Yılmaz, ayrıca bir gazetecinin “Mal ve hizmet alımlarında öncelik olarak Karabük’ten temin edecek misiniz?” sorusuna, “Bu bizim için en önemli kriterler arasında yer alıyor. KARDEMİR’in yüzlerce kalem mal ve hizmet alımında yeterlilik olduğu müddetçe artık Karabük’ün yerelinden temin etmeye kararlıyız” cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi