BU TOPLANTI KARABÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


 

KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL, TOBB’UN 7. TİCARET VE SANAYİ ŞURASINDA, KARABÜK’ÜN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ BAŞBAKANIN DA BULUNACAĞI TOPLANTIDA ANLATACAK


 

namal-tobb-toplanti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin düzenleyeceği 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi şurasında, Karabük’ün sorunlarını ve yatırım taleplerini anlatacak.

Namal’ın Karabük için çok önemli olan değineceği konuları anlatırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da bulunacak.

Karabük TSO’dan yapılan açıklama şöyle;
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenecek olan 7.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası 07 Ağustos 2014 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında birlik merkezinde yapılacak. Söz konusu şurada 81 ilin Ticaret ve Sanayisi ile ilgili sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerileri görüşülecek.

7.si düzenlenecek şura öncesi, 6 Ağustos 2014 tarihinde birliğe bağlı tüm Oda ve Borsa Başkanları Ankara’da toplanacak. Karabük TSO’yu da temsil edecek olan Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Karabük ve bölgesini ilgilendiren ticaret ve sanayinin önündeki engel ile çözüm önerilerini şuraya sunacak ve Başbakana aktaracak.

Şuraya sunulacak konular şunlar;

1- Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Filyos Liman Projesi alt yapı ihalesi yapılmış olup, üst yapı ihalesinin de yapılarak zaman kazanılması. (Kardemir A.Ş.’nin üst yapı işini üstlenebileceği)

2- Karabük OSB’nin arazi şartlarının uygun olmaması ve dolu olması nedeniyle, Eskipazar İlçesi İsmetpaşa mevkiinde bulunan 1 Milyon 200 Bin m2 arazinin Endüstri Bölgesi ilan edilmesi.

3- Filyos Liman Projesine paralel olarak, depolama ve sevkiyat noktasında acilen Karabük Lojistik Merkezinin kurulması.

4-Yenice ilçesinde Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Eflani İlçesinde Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması

5-Filyos Limanı ile gelişecek olan yük trafiğinin güvenli yapılması ve bölge ticaretinin geliştirilmesi amacıyla Karabük-Gökçebey arasındaki yolun genişletilerek duble yol olmasının sağlanması.