KARABÜK İLİNİ 100 YIL TAŞIYACAK ESKİPAZAR ENDÜSTRİ VE SERBEST BÖLGE TEKNOPARK PROJESİ, BAKANLARA SUNUMU YAPILARAK HÜKÜMETE TESLİM EDİLDİ


 

KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL “HAYATİ ÖNEM VERDİĞİMİZ PROJEYİ ARTIK HÜKÜMETE TESLİM ETTİK”


 

ULAŞTIRMA BAKANI LÜTFİ ELVAN İLE SANAYİ BAKANI FİKRİ IŞIK VE MEHMET ALİ ŞAHİN “ESKİPAZAR ENDÜSTRİ VE SERBEST BÖLGE VE TEKNOPARK PROJESİ BİZE EMANET”


namal-proje

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın verdiği yemekli toplantıda işadamlarıyla bir araya geldi.

Geceye damgasını vuran Karabük-Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesi oldu. Proje ile ilgili hazırlanan 5 dakikalık bir tanıtım filmi bakanlara ve konuklara izletildi.

Karabük tarihinin en büyük projelerinden biri olan Karabük TSO Başkanı Sedat Namal’ın çok önem verdiği Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesinin tanıtım filminden sonra bir konuşma yapan Namal şunları söyledi;

“Karabük basiretli tüccarların, iş ahlakı yüksek olan işçilerin, alın terinin emeğe dönüştüğü genç bir cumhuriyet kentidir. Genç bir Cumhuriyet kenti diyoruz, çünkü 1937’de Demir Çelik fabrikalarının temellerinin atılmasıyla, ülkenin ağır sanayide kalbi, demir çelik sektörünün beşiği olmuş bir kenttir. Biz Karabük için bir proje çalışması yaptık, ham bir çalışma ve biz profesyonel değiliz, ama biliyoruz ki bu proje Karabük’ün önümüzdeki 100 yılını kurtaracak bir projedir. Karabük-Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesinin kazanımı noktasında biz üzerimize düşeni yaptık. Sayın Milletvekillerimize, Sayın Bakanlarımıza, yani AK Parti hükümetine projeyi teslim ettik. Yine Karabük ve bu bölge için çok önemli bir proje olan Filyos Liman projesidir. Karabük’ün Filyos Liman projesinden yeteri kadar faydalanabilmesi için Karabük-Zonguldak karayolunun duble yol olması gerektiğini Sayın Ulaştırma Bakanımın dikkatine sunarım. Ayrıca Zonguldak-Çankırı demiryolunun iyileştirme çalışması içinde kendilerine teşekkür ederim.” Dedi.



ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI

“Bugün nereye giderseniz gidin herkes 2023 vizyonundan bahsediliyor” diyen Ulaştırma Bakan Elvan, “Türk halkı 2023 vizyonuna odaklanmış kenetlenmiş durumda. Biz bu hedefe ulaşmak istiyoruz diyor. Son 12 yılda gerçekten ulaşım ve iletişim alanında inanılmazı başardık. Çok sayıda mega projelere imza attık. O projeler ortaya çıktıkça, yapıldıkça bazı kesimler halen eleştiriyorlar ve itiraz ediyorlar. Zaman zaman düşünüyorum ve bunların derdi nedir diye kendi kendime hayıflandığım sorduğum oluyor. Bunlar 40 -50 yıl öncesinin kafa yapası ile düşünüyorlar ve kendilerini bugünün koşullarına adapte edememişler, uyarlayamamışlar diye düşünüyorum” dedi.

3. havaalanını yaptıklarını ve buranın önemli bölümü bataklık olduğunu da belirten Bakan Elvan, “Biz bu bataklığı kendi teknoloji, mühendis ve mimarlarımızla kurutarak üzerine havaalanını inşa edeceğiz. Kalktılar bize bataklığa nasıl havaalanı yaparsınız? O şunun farkında değil; bırakın bataklığı biz şuan denizin üstüne havaalanı yapıyoruz, onun bile farkında değil. Türkiye’yi siyasi ve ekonomik alanda istikrarsızlığı sürüklemek isteyenler var. Partimizin kurucusu ve bugününe kadar inanılmaz işler başarmış, dimdik ayakta durmuş ve inandığı her şeyi yapmış Cumhurbaşkanımızı yıkmak isteyen, gerçekten itibarsızlaştırmak isteyen bir girişim var. Hükümetimize karşı da her türlü kötü niyet, saldırı, küfür aklınıza ne gelirse yalan haber var. Bazı gazeteler gazetecilik yapmıyorlar aslında. 80’li yıllarda bildiri dağıtırlardı illegal guruplar. Bunlarda bildiri dağıtıyor, gazetecilik yapmıyor. Sizin güçlü desteğiniz ile bu ülke Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve hükümetine de sahip çıkarak, bu millet güçlenmeye büyümeye devam edecek” dedi.

ktso-bakanlarBİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise yatırım yapacak baba yiğitler çıkması durumunda her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bakan Işık, demir çelik üretiminde bir yol ayrımında olduklarını belirterek, “Bunu yapmak zorundayız ve bunu yapamazsak iyice rekabet gücümüz iyice azalır. Bizim demir çelikte daha nitelikli üretimi başarmak durumundayız. Artık zırh çeliği, ray çeliği, kor çeliği üretmek durumundayız. Bunu Karabük olmadan yapamayız, burada Karabük çok önemli. Demir çeliğin üretim kültürü Karabük’te var. Türkiye birlikte iş yapma kültürünü kazanırsa önünde kimse duramaz, Çin filanda duramaz. Bizim en önemli eksiklik duyduğumuz alan birlikte iş yapma kültürü. Takım oyunu oynamakta biz arzu ettiğimiz noktada değiliz. İnşallah demir çelikte Karabük’te takım oyununu oynamayı başarırız. Artık Türkiye sürümden kazanarak bir yere varamaz. Türkiye mutlaka teknoloji düzeyini yükseltecek. Demir çelik gibi Türkiye açısından önemli alanda artık daha nitelikli üretim yapmak durumundayız. Bunun için daha fazla AR-GE ve inovasyon yapmalıyız. Bu alanda AR-GE ve inovasyona odaklanmak durumundayız” ifadesinde bulundu.



MEHMET ALİ ŞAHİN

Karabük-Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesi için Karabük TSO Başkanı Sedat Namal’a teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin “Bu akşam Karabük TSO Başkanı Sedat Namal’ın verdiği yemekte verilen mesajı almış bulunmaktayız. Verilen mesaj şu, Karabüklü Sanayici ve Ticaret erbabı şunu demek istiyor; Biz mevcut durumla yetinmek istemiyoruz, Daha fazla üretim yapmak istiyoruz, ürün çeşitliliğimizi arttırmak istiyoruz, katma değeri yüksek ürünler imal etmek istiyoruz ve Türkiye’nin dışa bağımlılıktan kurtulması için atacağı adımlara katkıda bulunmak istiyoruz, diyorlar. Biraz önce Ticaret ev Sanayi Odası Başkanımız Sayın Namal’ın Karabük-Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesi ile ilgili sunumunun mesajı da budur bize göre. Bu mesaj alınmıştır, bu mesaj, hükümetin en etkili iki bakanı tarafından alınmıştır.” Dedi.

 

Büyük kulüpte düzenlenen yemeğe bakanların yanı sıra Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, TSO Meclis Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Editör: Haber Merkezi