SAFRANBOLU TSO MECLİS BAŞKANI AHMET ŞAHİN “KARABÜK’TE YURT SORUNU YOK. BU DÖNEM YURTLARIN YÜZDE 70’İ BOŞ KALDI”


 

sahin-yurtlar

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclis Başkanı Ahmet Şahin, kent genelinde birçok yurdun yüzde 70 dolayın da boş kaldığını söyledi.

Şahin, Karabük’te ciddi manada özel yurt yapıldığı ve bu dönemlerde özel yurtların sadece yüzde 20 ve 30 oranında doluluğa ulaştığını belirterek, yurt sorunu olduğu iddialarının asılsızlığına dikkatleri çekti.

Çevre illere oranla Karabük’te öğrenci barınmalarının daha ucuz olduğunu ifade eden Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin şu açıklamada bulundu;

“Bu yıl aldığı öğrenci ile kapasitesini 43 binlere çıkaran bir üniversitemiz var. Rektörümüzün bu yıl Karabük’te yurt sorunu olmadığını açıklarken,  bazı kesimler ise bunun aksini söyleyerek, barınma sorunu olduğunu iddia ediyor. Yaptığımız araştırmada Karabük’te yurtların sadece yüzde 20 ve 30’luk kısımları dolmuş. Kısacası 700 kişilik bir yurtta 20 kişi kayıt yaptırmış. Bu da, yurtların büyük kısmının boş olduğunu gösteriyor. Karabük’te yatırıcımlar yurt noktasında yatırımlarını sürdürürken, bu dönem birçok yurt, öğrenci doluluğu noktasında adeta mağdur oldular. Karabük’te öğrenci kesinlikle barınma sorunu yaşamıyor. Yurt ücretleri ise servis ve diğer ücretleri içinde 450 TL’den başlıyor. Çevre illere göre kıyasladığımızda Karabük’ün fiyat skalasının abartılı olmadığını ve daha ucuz bir barınma olduğu ortaya çıkıyor. İmkanlarında daha iyi olduğu bir kentiz. Bu sene yaklaşık 12 bin yeni öğrenci kayıt yaptıysa, Karabüklü öğrencilerin de bu kayıtlarda en etken kesim olduğu da aşikar. Rektörümüzün de dediği gibi hem devlet yurdu, hem de özel yurt yatırımları Karabük’te devam ediyor. Karabük’e şuan ek kontenjandan 5-6 bin daha öğrenci gelse, barınma sıkıntısı yaşamayacak düzeydeyiz”

Editör: Haber Merkezi