Karabük’te yaklaşık 2 ay önce başlayan yaz kuran kursları sona erdi.


 

20140821AW173406_01-(1)Karabük Müftülüğü tarafından 23 Haziran 2014 tarihinde ‘Camiye Koşalım, Kuranla Buluşalım’ sloganıyla başlattılan yaz kurslarına bu yıl yoğun ilgi olduğu belirtildi.

Karabük Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, Yaz Kuran Kursları’nın üç’er hafalık üç dönem halinde gerçekleştirildiği belirterek, “ Karabük il genelinde 492 Cami ve Kuran Kursunda yaz kursu açıldı. Bu kurslarda 637 öğretici görev aldı. Açılan yaz kurslarına üç dönemde 17 bin 599 erkek, 16 bin 367 kız olmak üzere toplam 33 bin 966 öğrenci katıldı. Kurs boyunca öğrencilere, Kuran-ı Kerim okuma, namaz sure ve duaları ile anlamlarını öğrenme, inanç, ibadet ve ahlak bilgileri ile Hz. Peygamberin hayatı konularında bilgiler verildi. Bu kurslara katılan öğrencilere verilen eğitim kitapları ve Kuran-ı Kerimler Müftülüklerce ücretsiz olarak dağıtıldı. Kurslarda çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler de gerçekleştirildi” dedi.

İl Müftüsü Halil Bektaş ise, yaz tatili olmasına rağmen kurslara devam eden öğrencilere ve ailelerine, büyük bir gayretle eğitim veren Kuran Kursu Öğretmenleri ve Din Görevlilerimize teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi