20140414AW062027_02-(1)14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Karabük’te başladı.

Karabük Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlik Beşbinevler Şahintepesi Mescidi Aksa Camiinde sabah namazından sonra yapılan programla başladı.

Kuran ziyafeti ve dualarla gerçekleştirilen açılış programında konuşan İl Müftüsü Halil Bektaş, “Hz. Peygamberin yüce ahlakının anlaşılması ve yaşanması amacıyla hafta boyunca çeşitli faaliyetler planladık. Bu hafta boyunca “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konusunu ağırlıklı olarak ele alarak çeşitli faaliyetler yapacağız. Bölgemizde ve dünyada yaşanan sıkıntıları göz önüne aldığımızda bu gün Hz. Peygamberin yüce ahlakının anlaşılmasına ve yaşanmasına her zamandakinden daha fazla ihtiyaç olduğu ortaya çıkmaktadır. Onun insanlığa sunduğu değerler, evrensel ve değişmez hakikatlerdir. İnsanlık ancak bu değerlere sahip çıkarak huzura ve barışa ulaşabilir. Bu haftanın Hz. Peygamber sevgisinin gönüllere yerleşmesine ve sünnetinin yaşanmasına vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Düzenlenen programa büyük ilgi olurken, kadın erkek çok sayıda cemaatin katıldığı programdan sonra katılımcıların tamamına kahvaltı ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi