YANGINDA 1 EV HASAR GÖRDÜ, 2 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU


 

20140729AW156315_01Karabük’te bir evde çıkan yangında 1 kişi dumandan zehirlenirken, 2 büyükbaş hayvan telef oldu.

Edinilen bilgile göre yangın, saat 16.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi, Şehit Yılmaz Kokut Caddesi’nde Ramazan Furuncu’ya ait iki katlı evde meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede çatı katını sararken, alevler evin bitişiğinde bulunan ahıra sıçradı. Yangın sırasında evde bulunan Ramazan Furuncu yangını fark edince eşi Emine Furuncu ve iki çocuğunu evin camından dışarı çıkararak kurtardı. Furuncu daha sonra ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvandan ikisini k kurtarırken, iki büyükbaş hayvan ise telef oldu.

Vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürürken, çıkan yangından yaralanan hayvanlara mahalleli ilk müdahale ederek veterinere haber verdi.

Evde bulundukları sırada şartellerin attığını söyleyen Ramazan Furuncu, “Şarter düşünce kaldırmaya çalıştım. Bir daha düşünce bir sorun olduğunu düşündüm. Yanık kokusunu alınca yangını fark ettim. Hemen arka camdan dışarı çıktık. Yangında iki büyükbaş hayvan telef oldu. İkisini de yangından son anda kurtardım" dedi.

Çıkan yangında durmandan etkilenen Emine Furuncu 112 ambulansı ile KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Editör: Haber Merkezi