ÖĞRENCİLERE ELMA VE DIŞ FIRÇASI İLE DİŞ MACUNU DAĞILTILDI


 

37 BİN ÖĞRENCİ İLE 2 BİN 900 ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI


 
20140915AW192867_022014-2015 Eğitim Öğretim yılı ilk ders zili çaldı. Karabük’te yaklaşık 37 bin öğrenci işe 2 bin 900 öğretmen ders başı yaptı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk ders zili bugün çaldı. İlk defa okula gelen 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlı oldukları gözlendi. Velilileri ile birlikte okula gelen öğrenciler sıralara oturmanın heyecanını yaşarken, öğrencilere elma ve diş fırçası ile diş macunu dağıtıldı.

Yeni eğitim öğretim yılı için Çevizkent Bahattin Gazi İlk öğretim okulundan program düzenlendi. Programa Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Seza Karan, Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan ile protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, hayatta en güzel şeyin okumak olduğunu söyleyerek, “ Yıllar sonra meyve verecek şekilde çocuklarımız okullara geliyor. Okul öyle bir toprak ki, ağacın hızla büyümesini sağlayarak kısa zamanda meyve vermesini sağlıyor. Bilgilenmek aklınızı zenginleştirmek ve medeni bir insan olarak yetişmek için çocuklarımız buralarda. Bu yol meşaketli, zor ve engelli bir yoldur. Bu meşaketi ve engeli sizlere aşacaksınız” dedi.

Mikrofonun azizliğine uğrayan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Alimoğlu ve beraberindekiler daha sonra sınıflara gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Vali Alimoğlu daha sonra öğrencilere elma ve diş fırçası ile diş macunu verdi.

Editör: Haber Merkezi