KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN MUSTAFA YOLBULAN BAŞKANLIĞINDAKİ YENİ YÖNETİM HESAPLARI BÜYÜTEÇ ALTINA ALDI


 

ESKİ YÖNETİM 23 MİLYON TL BORÇ BIRAKMIŞ VE ÇOK ENTERESAN YERLERE KAYIT DIŞI PARALAR DAĞITMIŞ


 

hesap-verecek


Kardemir Karabükspor’un Mustafa Yolbulan Başkanlığındaki yeni yönetim, göreve başlar başlamaz hesapları incelemeye başladı.

Edinilen bilgilere göre Kulübün 23 Milyon TL borcu çıktı. Feridun Tankut döneminden bu yana son 3 senedir, çeşitli ulusal spor yayın organlarında yazarlık yapan Cevdet Ünüvar, Mutluhan Suner ve Hayri Ülgen gibi gazetecilere aylık 2 Bin 500’er TL maaşa bağlandığı iddiaları kentte yayılmaya başlandı.

Karabükspor yönetimi tarafından sızdırılan bu iddialar hakkında Kulüp Yönetiminin önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

HESAPLAR İNCELENİYOR

Son 2 sezondur Kulüp Başkanlığı yapan Nevzat Şahin döneminde yapılan harcamaların soru işaretleri ile dolu olduğu ifade edilirken, Başkan Mustafa Yolbulan tarafından, hesap uzmanlarına son 3 yıllık inceleme yaptırıldığı belirtiliyor.

Şu ana kadar kulübün 23 Milyon borcu olduğu da gayri resmi bilgi olarak sızdırılırken, son üç senede 6 Ton lokumun kulüp tarafından dağıtıldığı bilgisi de yine resmi olmayan bir şekilde gazetecilere veriliyor.

Hesaplarda usulsüzlük çıkması durumunda Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunulacağı ve eski yönetimin hesap vereceği de söyleniyor.

karabukspor-gazeteciler-fotoNEVZAT ŞAHİN İTİRAF ETTİ

Kardemir Karabükspor’da iki sezon kulüp başkanlığı yapan Nevzat Şahin, merkezi İstanbul'da bulunan Spor Türkiye internet sitesi sahibi Nedim Delibaş’a açıklama yaptı.

Spor Türkiye’nin (www.sportürkiye.com) haberine göre Nevzat Şahin’in, gazetecilere para ödediğini kabul ederek “Ne var bunda, herkes yapıyor bunu. Ferudun Tankut döneminde başlandı bu paraların ödenmesi, biz de ödedik ve yeni yönetim ödeme yapmayabilir.” dediği iddia edildi.

İki gündür telefonlarımızı açmayan Nevzat Şahin, adeta tüm basından kaçıyor ve hiçbir açıklama yapmıyor.

cevikMUSTAFA ÇEVİK HAKLI ÇIKTI

Beyaz TV Spor Servisi İstihbarat Şefi ve Karabük Net Haber Spor Editörü Mustafa Çevik üç sene önce Feridun Tankut Başkanlığında, Cevdet Ünüvar’ın, Karabükspor’dan nemalandığını iddia etmiş ve Cevdet Ünüvar’ın tekzibini yayınlamak zorunda kalmıştık.

Geçtiğimiz aylarda da Beyaz TV’de yayınlanan, Erkut Öztürk’ün moderatörlüğünde, Ahmet çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Sinan Engin ve Ümit Özat’ın yorumculuk yaptığı Derin Futbol Programına katılan Mustafa Çevik’in iddialarına karşılık, telefon bağlantısı ile yayına bağlanmak isteyen ama bağlanamayan Mutluhan Suner, Twitter hesabından, Feridun Tankut’tan para istemekle suçlamış ve iftira atmıştı. Şimdi ise bu gazetecilerin Karabükspor’dan 2 Bin 500 TL maaş aldığı iddiaları ortaya çıkınca, Mustafa Çevik Twitter hesabından “Yüce Allah’ın adaleti tecelli ediyor. Bana iftira atanların asıl Karabükspor’dan rüşvet aldıkları ortaya çıkıyor.” şeklinde twit attı.
KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ

Karabükspor’un eski başkanları Nevzat Şahin ile Feridun Tankut söz konusu bu gazetecilere, böyle ödemeler yaptıysa ki… Nevzat Şahin, Nedim Delibaş’ın editörlüğünü yaptığı Türkiye Spor’un haberine göre itiraf etmiş.

Söylenecek pek fazla söz kalmıyor…

Karabük Basını, gazete abonelik paralarını bile kulübe katkı amacıyla almazken, her yıl ortalama 100 Bin TL’den, üç gazeteciye, üç yılda toplam 300 Bin TL gibi bir para verilmiş.

Üç yıl önce Feridun Tankut Başkanlığında İsveç’te Karabükspor adı altında amatör bir futbol kulübü kurulmuş, buraya 200 Bin Avro para aktarılmış ve kurulan takım üç gün sonra kapanıp gitmişti. Bu projenin başında da o zaman Cevdet Ünüvar ile karısı Arife Ünüvar yok muydu?

AK Parti Adana Milletvekili Nejdet Ünüvar’ın kardeşi Cevdet Ünüvar’ın, Karabükspor üzerinden yaptığı bu rant iddialarını da umut ediyoruz ki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’de hesabını soracaktır.

Karabük’te uzun yıllar spor gazeteciliği yapan Mustafa Çevik, Feridun Tankut Başkanlığı döneminde futbol simsarı Bayram Uğurlu hakkında yazılar yazdığı için dönemin kulüp başkanı Tankut tarafından ölümle tehdit edilmişti. Hâlbuki Çevik, yaptığı haberler sayesinde Karabük amatör sporcularına sıfır km ambulans kazandıran bir arkadaşımız.

Karabükspor’un en sıkıntılı dönemi olan 2000-2001 yıllarında, Atilla Aygün Başkanlığında, 40 Bin TL’lik göğüs reklamı bulan Mustafa Çevik arkadaşımızı yaptığı haberler yüzünden bunlar dışlamaya çalışmışlardı.

2002 Yılında Kulüp Başkanlığına gelen Feridun Tankut’un 10, Nevzat Şahin’in de 2 sene Kulüp Başkanlığı döneminde yüzlerce futbolcu alınıp, satıldı. FİFA belgeli veya belgesiz bir sürü menajer ihya edildi. Sayısız yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı. 1.600 Derece sıcaklıktaki çeliğin karşısında alın teri ile üretim yapan KARDEMİR işçisinin hakkının nerelere gittiği, kimler tarafından iç edildiği bir türlü aydınlığa kavuşamadı.

Şimdi…

Karabükspor’un çiçeği burnunda Kulüp Başkanı Sayın Mustafa Yolbulan…

Buradan size Karabükspor severler ve kamuoyu adına sesleniyoruz.

Geçmişte yaşanan tüm bu yolsuzluk iddialarının üzerine gitmezseniz, haksız yere Karabükspor’un parasını iç edenlerden hesap sormazsanız, Karabüklülerin hem bu dünya da, hem ahirette iki elleri yakanızda olsun.

Eğer nerelere verildiği, nerelere gittiği belli olmayan Milyon TL’lerin hesabını sormazsanız, sizlerinde onlardan hiçbir farkı olmayacaktır.

Kim ne kadar para yedi, kim ne usulsüzlük yaptı, çık açıkla Yolbulan Başkan…

İşte o zaman herkes seni takdir etsin…

 

Editör: Haber Merkezi