timthumb

Kardemir Karabükspor'da kötü gidiş devam ediyor. Spor Toto Süper Lig'e Fenerbahçe mağlubiyeti ile başlayan temsilcimiz, aradığı çıkışı bir türlü yakalayamadı.

Son 7 haftada sadece 3 puan toplayan Karabükspor, geçilen 20 haftada 11 kez mağlup olurken, sahadan sadece 4 kez galip ayrıldı. Dış sahada sadece bir galibiyeti olan temsilcimiz, kendi evinde 6 kez, deplasmanda ise 5 kez sahadan puansız ayrıldı.

"UMUTLAR TÜKENİYOR"

Sezona başlarken sadece ikisi kiralık olmak üzere, toplamda 12 transfer işlemini gerçekleştiren Kardemir Karabükspor yönetimi, kötü gidişine rağmen ara transfer döneminde renklerine sadece 4 futbolcu katabildi.

Bir dönemi sakatlıklar ve cezalı oyuncalar sebebiyle eleştiriye kapalı geçiren Karabükspor, sezonun kalan 14 haftasında tüm mücadelesini ligde kalmak adına verecek.

 "MAÇLARA İLGİ AZ"

Bu sezon başlatılan ve tüm Süper Lig takımlarının sıkıntısını belirttiği 'Passolig' uygulması, çoğu kulüp için artık sorun oluşturmazken, tribünlerimizdeki olumsuz etkisini hala devam ettiriyor.

Bilet fiyatlarının 5 ile 20 TL arasında olmasını rağmen, taraftar ile kulüp bir araya gelmekte zorlanıyor. Öte yandan taraftarı takımı ile buluşturmak adına kulüp tarafından yapılan tek organizasyonun, sosyal medya üzerinden paylaşılan ve takım oyuncularından bazılarının olduğu bir video görüyoruz.

"...taş gibi bir Karabükspor olacak."

Kulüp başkanı Mustafa Yolbulan ve ekibi, "Herkes gönlünü rahat tutsun, taş gibi bir Karabükspor olacak." sözüyle yola çıkmış ve mali disiplin politikasıyla bir takım zararların önüne geçse de, başlı başına spor kulübü olan Kardemir Karabükspor'un sportif başarısı her geçen gün bir önceki günü aratır duruma gelmiştir.

YOLBULAN'LAR TAKIMI KENTTEN UZAKLAŞTIRDI

Kulübün sezon başından bu yana dümeninde olan Mustafa ve Murat Yolbulan kuzenler, taşıdıkları imaj nedeniyle kulübün kent halkından uzaklaşmasına ve kopmasına neden oldular. Bu kopmayı görmelerine rağmen, kulübün kentle bütünleşmesi ve kentin kulübe sahip çıkma duygusunu tekrar oluşturulması için hiç bir gayret sergilenmedi.

YOLBULAN KUZENLER ARTIK İSTİFA ETMELİ

Taraftarlar başta olmak üzere, Karabük'ün otoriteleri Mustafa ve Murat Yolbulan'ın artık istifa etmesi gerektiği yönünde hem fikirler. Ortaya serdikleri çabalara rağmen futbol işini beceremedikleri, Kulübü Süper Lig takımları arasında ayrı bir kutba konulmasına neden oldukları bir realitedir.

Daha fazla takımı Türk Futbolundan uzaklaştırmadan, zaman daha fazla geçmeden istifa etmeleri, etmezlerse Karabükspor Kulübüne en büyük kötülüğü sergileyecekleri tüm kentin ortak düşüncesi haline geldi.

Editör: Haber Merkezi