Karabük Valiliği, Karabük 'ün Ovacık ilçesi Abdullar Köyü Saitler Mahallesi kırsalının ormanlık alanında çıkan yangınla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

Karabük Valiliği 'nden yapılan açıklamada, 16.30 'da yapılan yangın ihbarı üzerine ekiplerin derhal olay yerine intikal ettiği ve anında söndürme çalışmalarına başlandığı belirtilirken, şuana kadar herhangi bir yaralı ya da can kaybının olmadığı ifade edildi.

Yangının halen devam ettiği ve kontrol altına almak için gerekli çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 16.30'da  112 Acil Çağrı Merkezine Ovacık ilçesi Abdullar Köyü Saitler mahallesi kırsalında orman yangını olduğuna dair ihbar yapılmıştır.

Alınan yangın ihbarı üzerine ekiplerimiz derhal yangın yerine intikal etmiş ve söndürme çalışmalarına başlamıştır.

Orman yangınına; Orman İşletme Müdürlüğüne ait 9 Araöz, 1 Yangın Aracı, 2 Pikap, 1 Greyder, 2 Helikopter, 2 İtfaiye, İl özel idaresine ait 2 Dozer, 2 Araöz, 1 Ekskavatör, 1 Beko Loader, 3 Tır Çekici, 1 Taşıyıcı Lowbet, 1 Binek Öncü Araç ve KGMm. 15.Bölge Müdürlüğüne ait 1 Dozer, toplam 29 araç ve 129 personelle müdahale edilmekte olup; havanın kararması sebebiyle havadan müdahale yapılamamaktadır.  ile müdahale edilmektedir.

An itibarıyle herhangi bir yaralı ya da can kaybı bulunmamaktadır.

Yangın halen devam etmekte  ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır"

valilikten-yangin-aciklamnasi-1