KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE 200 BİN METREKARE ALAN YEŞİLLENDİRİLDİ


 

20130419AW000227_01Karabük Üniversitesi tarafından kampus alanında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapıldı.

Kurulduğu günden beri ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliği başlatan Karabük Üniversitesi (KBÜ) yaptığı ağaçlandırma ve yeşillendirme ile diğer üniversitelere örnek oldu.

KBÜ tarafından kampus alanında ki tüm boş alanlar yeşillendirilerek ağaçlandırıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bugüne kadar yerleşkeye özel sektör ve kamu kurumlarının destekleriyle meyve, sedir, ladin gibi 156 türde yaklaşık 145 bin muhtelif ağaç ve fidan dikimi gerçekleştirildiğini söyledi.

200 bin metrekare alanın yeşillendirildiğini belirten Uysal, “Kampüsümüzü yeşillendirmek ve daha temiz bir ortamda yaşamak ve bu hizmetin en az eğitim kadar önemli olduğu düşüncesinden hareket ile Karabük Üniversitesi kurulduğu 2007 yılından itibaren ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliği başlatmıştır. Üniversitemizi sadece akademik faaliyet merkezi olarak değil, aynı zamanda fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimizin gözüne ve gönlüne hitap edecek, isteyerek gelecekleri, iyi zaman geçirecekleri ve kendilerinde doğa bilincini de geliştirmek için kampüsün boş alanın tamamı yeşillendirilerek ağaçlandırıldı. Peyzaj, rekreasyon alanı, ağaçlandırma çalışmaları yürütülürken bölgenin ekolojik koşulları düşünülerek, çevre ve hava kirliliği gibi çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurların etkilerini azaltmaya ve önlemeye yönelik çalışmalar yapılırken, yerleşkedeki erozyon riski taşıyan bölgeler tespit edilerek, bu riski ortadan kaldırmaya yönelik dikimler gerçekleştirildi. Bu amaçla bugüne kadar yerleşkeye özel sektör ve kamu kurumlarının destekleriyle meyve, sedir, ladin gibi 156 türde yaklaşık 145 bin muhtelif ağaç ve fidan dikimi gerçekleştirilirken, 200 bin metrekare alanda yeşillendirildi. Destekçiler adına hatıra ormanları oluşturuldu. Yerleşkemiz çevresinde bulunan Araç Çayı üzerine yerleştirilen pompalar ve oluşturulan depolar yardımı ile yeşil alanlar yağmurlama, fidanlar ise damlama yöntemi ile sulanmaktadır. Mevcut haliyle bir botanik bahçesini andıran yerleşkemiz kullanıcıları için rehabilitasyon merkezine dönmüş ve 150’ye yakın canlının yaşadığı birde hayvanat bahçesi oluşturulmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi