75 YAŞINDAKİ KADRİYE NİNE İLE DURSUN DEDE İÇİN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜĞÜN TÖRENİ YAPILDI 


 

75 YAŞINDAKİ GELİN KADRİYE KILIÇER “MUTSUZLUK ÇOK ZOR, BEN HİÇ MUTLULUK GÖRMEDİM. 55 YILDIR MUTSUZLUK YAŞADIM, İNŞALLAH ŞİMDİ MUTLU OLURUM”


 

askin-yasi-yok

Karabük’te bir huzurevinde kalan 63 yaşındaki Dursun Aslan Mirza ile 75 yaşındaki Kariye Kılıçer, düzenlenen törenle evlendi.

3 yıldır Yücel Huzurevi'nde kalan Dursun Aslan Mirza ile 1 yıl önce huzurevine gelen Kadriye Kılıçer, tanıştıktan bir süre sonra evlenme kararı aldı.

Çift için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Huzurevi Müdürlüğü tarafından Akıntepe düğün salonunda havuz başında muhteşem bir düğün töreni yapıldı.

Karabük’ün sevilen yerel sanatçılarından Hasan Alp ve By Fatih Organizasyonun katkıları yapılan düğüne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Huzurevi yetkilileri, çalışanları ve huzurevi sakinleri yaşlı çifti bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Alkışlar altında sahneye gelen yaşlı çift dans ederek oyun oynadı. Müdürlerinde eşlik ettiği yaşlı çift düğün pastası keserek birbirine ikram etti.

Mutlulukları yüzlerine yansıyan yaşlı çiftin yüzüklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ve AFAD Müdürü Gazanfer Erbay taktı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, ikinci baharı fırsatını bulan yaşlı çifti kutlayarak, yeni bir aile kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını ve ömür boyu mutluluklar diledi.

Düzenlenen takı töreni sonrası yaşlı çift, çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

20140828AW178635_01“GÜL VERDİM YUMUŞADI”
Yaşlı çift evliliğe uzanan tanışmalarını ise Kadriye Nine, çekingen olan eşine gül vererek yumuşattığını anlatarak, “Huzurevinde sofradan kalkıyor geziyor, açmadığı ya da soymadığı erik ya da elma olsun bana bırakıp gülüp gidiyor. Bahçeye çıkıyorum geliyor altıma sandalye getiriyor. Bu dedim hep gülüyor, ben şuna bir sorayım dedim. 'Eşin yaşıyor mu' deyince 'hiç sorma' dedi. 'Evlenmek istemiyor musun?' dedim, hiç sesi çıkmadı. Bahçeden bir gül kopardım verdim eline. Öyle usluca durdu. Baktım yumuşadı ‘Evet evlenmek istiyorum’ dedi. 'Benim biraz belim kambur düştüm, kabul eder misin' dedim, 'olsun' dedi. Yaşım da senden biraz büyük dedim, o da 'önemli değil' dedi. Ben de 'oldu bu iş dedim' ve evlenme teklifini ben yaptım” dedi.

Eşinin biraz çekingen olduğunu da belirten Kadriye Nine, gülerek sevecen tavırları içinde “Bu saatten sonra kabak çiçeği gibi yapacağım onu” ifadesinde bulundu.

"55 YIL MUTLULUK GÖRMEDİM"
Kendisinin çok küçük yaşlarda evlendirildiğini anımsatarak evlenecek olan ve evlenen genç çiftlere de nasihat veren Kadriye Nine, “Evlenmek, yuva kurmak çok iyi bir şey. Mutsuzluk ise çok zor. Ben hiç mutluluk görmedim. İnşallah şimdiden sonra görürüm. 55 sene evli yaşadım ve hiç mutlu olmadım. Hep kedi köpek gibiydik. Mutlu olmak için ikimizin birbirini idare etmesi lazım. Birimiz kızdı mı, birimiz susmalı. Birimiz alevlenince birimiz küle karışmalı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi