Türkiye Esnaf ve Sanatkalar Federasyonu'na bağlı olan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 11 Mayıs’ta olağanüstü kongreye gidiyor.

Başkanlığını Nurettin Tümen’in yaptığı Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, toplanan imzalar nedeniyle kongreye gidecek.

En son 7 Mayıs 2022 tarihinde yapılan Esnaf Odaları Birliği kongresinde Nurettin Tümen, rakibi Hüseyin Kılıç karşısında seçimi kazanmıştı.

Karabük merkezde 8, ilçelerde ise 7 olmak üzere, il genelinde çeşitli sektörler üzerine kurulu 15 Esnaf odasının bağlı oluğu Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kongresinde bu odaların yönetim kurulunu oluşturan 114 kişi oy kullanan delege olarak bulunuyor.

7 Mayıs 2022 tarihinde yapılan kongreden 4-5 ay sonra, Esnaf odaları Birliğinin kongreye gitmesi için imza toplanmıştı. Tüzüğe göre oy kullanan delege toplam sayısının 5’de ikisinin noterden imza vermesi halinde, olağanüstü kongreye gidilebiliyor.

İki Sene Önceki Kongrede Neler Olmuştu?

İki sene önce yapılan Esnaf Odaları Birlik kongresi öncesinde, Karabük il genelinde birliğe bağlı 15 oda başkanın 14’ü, Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç’ı başkan adayı olarak göstermişti.

Toplam 114 kişinin bulunduğu ve kongrede oy kullanan 15 odanın yönetim kurulu üyelerinin oy kullandığı kongrede, Nurettin Tümen 63, Hüseyin Kılıç ise 50 oy almıştı.

Bir oda hariç tüm oda başkanlarının Hüseyin Kılıç’ı Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine başkan adayı göstermesine rağmen, seçimi Tümen’in kazanması ise şaşkınlıkla karşılanmış ve Nurettin Tümen için “seçim kaybetmeyen başkan” denmişti.

Kongreden hemen 4-5 ay sonra yeniden olağanüstü kongreye gitmek için de imza toplanmış ve konu yargıya intikal etmişti.

11 Mayıs’ta Tümen’in Karşısına Rakip Aranıyor

2022 Eylül’ünde olağanüstü kongre için imza toplanmış ve yargıya intikal eden olağanüstü kongre konusu yargıda 1,5 yıl beklemişti.

Mahkemenin de kongre yapılması yönünde kararından sonra, 11 Mayıs’ta yapılacak olan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin olağanüstü kongresinde Nurettin Tümen yeniden adayken, karşısına kimin çıkacağı ise henüz belli olmadı.

Tekrar Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç’ın, Tümen’in karşısına aday çıkması beklenirken, bazı oda yöneticileri ise iki isim dışında herkesin kabul edebileceği yeni bir kişi ile kongreye gitmek istediği belirtiliyor.

Tek Adayla da Kongreye Gidilebilir

Nurettin Tümen’in karşısına Hüseyin Kılıç’ın aday olarak çıkmaması durumunda, başka bir ismin de çıkmayacağına işaret eden konuya yakın kaynaklar, Tümen’in tek aday olarak olağanüstü kongreye gidebileceği de vurgulanıyor.

Editör: Ergün Başkaya