kar-ana-foto


 

KARABÜK’TE ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI, KENTİ ETKİSİ ALTINA ALDI


 

TRAFİK ADETA FELÇ OLURKEN, İL GENELİNDE 356 KÖY YOLU VE YENİCE İLÇESİNE ULAŞIM KAPANDI


 



Karabük'te öğle saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Karabük’ten şehir dışına çıkmak isteyen araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

Karabük'te öğle saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi, ulaşımda aksamaları beraberinde getirdi. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa süre içinde kent merkezini beyaza bürüdü. 5 Saatlik kar yağışı şehir merkezinde ortalama 20 cm’lik kar kalınlığı oluşturdu.

Tipinin de etkisiyle şehirlerarası ve şehir içi ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, zincirsiz yola çıkan araçlar yollarda kaldı. Büyük araçlar Karayollarına ait greyderlerle çekildi, küçük araçları ise vatandaşlar iterek kurtardı.

Kar yağışı nedeniyle Karabük-Yenice karayolu kapandı. Ankara istikametine giden araçların da zincirsiz geçişine izin verilmiyor. Belediye ve Karayolları ekipleri, kar yağışı nedeniyle ana yollar ve hastaneye ulaşmada kullanılan yollarda tuzlama ve kumlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

İl genelinde 376 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli seyretmeleri yönünde uyardı.

Editör: Haber Merkezi