AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ YAPTIĞI BİR KONUŞMADA “MAHLUK BİLMİYORSA, HALİK BİLİYOR” DEMİŞTİ


 

KAHVECİ, KONUŞMASINI ÇARPTIRAN VERGİLİ’YE CEVAP VERDİ


 

kahveciden-vergiliye-cevap


AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, parti istişare toplantısında yaptıkları hizmetlere değinerek “AK Parti olarak yaptığımız hizmetleri, bir söz vardır, ‘Mahluk bilmiyorsa, Halık biliyordur. Bizim hizmetlerimizi Halık biliyor ama Mahluka da öğreteceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Kahveci’nin bu konuşmasına karşı Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, Karabüklülerin ‘mahluk’ yerine konduğunu ve bunun da anlamının ‘hayvan’ olduğunu iddia ederek, özür dilemesini istemişti.

Osman Kahveci, yazılı bir açıklama yaparak, Vergili’nin sözlerini çarptırmak istediğini belirtti.

Kahveci, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
“Bildiğiniz gibi 26 Ocak Pazar günü Ak partimizim il danışma toplantısını yaptık. Buradaki konuşmamla ilgili olarak Sayın Vergili çarşamba günü bir açıklamada bulunmuş ve benim sözlerime farklı manalar yükleyerek bazı ithamlarda bulunmuştur.

Bu ithamlarına halkımızın doğru bilgilendirilmesi açısından açıklık getirme gereği duydum. Ben konuşmamda merkezi hükümetimizin Karabük’e yaptığı yatırımlardan bahsederken,  Karabük’e yaptığımız yatırımların halkımıza duyurulmasından bahsederek, “Bir söz vardır, bizim yaptıklarımızı Mahluk bilmezse Halık bilir. Halık zaten bizim yaptıklarımızı biliyor ama bazı şeyleri mahluka da göstermemiz lazım” dedim ve sözümün devamında insanlardan bahsettim.

Sayın Belediye başkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamanın bir bölümünde benim sözlerimle ilgili olarak bir açıklama yapmış, medyaya yansıyan şekliyle :

“Pazar günü AKP’nin parti istişare toplantısında benim iki mahalle arasına yapılan köprüyü küçümseyerek kendi zihniyetimde olmayanlara mahluk olarak hitap ettiğimi, yani hayvan yerine koyduğumu, buna hakkımın olmadığını ve beni nezakete davet ederek Karabüklülerden özür dilememi istemiştir.

Bu konuşmamda kullandığım mahluk kelimesi herkesin de bildiği gibi yaratılmış demek yani Allah’ın yarattığı demek. Zaten açıklamamda mahluka göstermemiz lazım diyorum. Benim kastımın insanlar olduğunu, İnsanın eşrefi mahlukat olduğunu, bunun halk arasında çok sık kullanıldığını herkes gibi sayın başkan da eminim çok iyi biliyordur. Buna rağmen Sayın Başkanın bile bile bu sözümü çarpıtarak, yanlış ve hakaret içeren manalara çekmesini ona hiç yakıştıramadım. Bu art niyetli ve zorlama bir açıklamadır. Bu seçim sürecinde Sayın Vergilinin oy devşirmeye ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik siyasi amaçlı bir yorumudur. Ancak seviyesi düşük kalmıştır.

Sayın Başkan dahil herkes benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlamıştır. Sözümü böylesi yanlış manaya çekenler, kusur ve noksanlığı kendilerinde arasınlar. Benim Karabüklü hemşerilerime ne ahlaken, nede insanen onların yorumladıkları manaya gelen sözleri söylemen mümkün değildir.

Biz yaratılanı(mahlukatı) yaratandan (Halıktan) ötürü seven bir siyasi partiyiz. Bize söylediklerimizi böyle yanlış yorumlayıp itham edenler önce kendi kültür ve bilgi seviyelerini kontrol etsinler.

Özür dilenecek bir durum, bir hatamız varsa elbette özür dileriz. Özür dilemek de bir erdemdir. Ancak benim sözlerimde özür dilenecek bir durum söz konusu değildir. Kastımız insanlardır. Hepimiz Yüce yaratıcımız (Halıkımızın) yarattığı eşref-i mahluk olan insanlarız. Sözlerim bu çerçevede söylenmiştir ve değerlendirme de bu doğrultuda yapılmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi