KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ MEHMET ALİ TUNÇ’U ZİYARET EDEREK, SON GÜNLERDE KARABÜK GÜNDEMİNE OTURAN RT9 YOL ASFALTI VE MARZİNC AŞ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPTI


 

kahveci-rt9


İnsan sağlığının her şeyden üstün olduğunu söyleyen AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzü ziyaret etmemizin özel bir amacı yok. Ama bu vesile ile de kurumun faaliyetleriyle ilgili Müdür beyden özellikle Karabük gündemindeki bazı konularla ilgili bilgiler aldık. 1-2 aydan beri zaman zaman medyada da gündemde olan Marzinc ile ilgili bir son durum bilgisi aldık. Bir diğer konu da birkaç günden beri özellikle benim de çerçeve içine alındığım bazı medya kuruluşlarında yer alan Karabük Belediyesi’nin asfaltında RT9 kullanıldığı, bunun insan sağlığına ve çevreye zararlı bir madde olduğu konusundaki kamuoyunda geçmiş günlerde yapılan tartışmanın geldiği boyutla ilgili bilgi aldık. Benim de Çevre komisyonunda Başkanvekili olmamdan dolayı  bu konuyu bir yerlere taşıdığım gibi bazı medya kuruluşlarında yanlış bilgi ve beyanlar yansıdı. Bundan da üzüntü duydum. Ancak Karabük insanının sağlığı söz konusu olduğunda kim ne derse desin, benim ilk önceliğim insanımızın sağlığıdır. Bundan daha önemli benim için bir konu olamaz. Ama kurumların bir işleyişi vardır. Biz kurumların kendi mevzuatına göre işleyişi müdahale etmeyiz. Biz kurum görevini yapmazsa müdahale ederiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çevre hassasiyetini kamuoyuna yansıması paralelinde bunu bir ihbar kabul ederek değerlendirmesini yapmıştır. Biz kurumun işleyişine karışmayız. Kurum görevini yapmıyorsa,  bizim bir uyarı görevimiz vardır. İnsanımıza zarar vermediği sürece biz her türlü faaliyetin yanında oluruz. Süreç bu şekilde işlemiştir. Savcılıkta bu olayın içerisine girmiştir. Bu konu tamamen kurumun kendi işleyişi içerisindedir. Biz bu konunun takipçisiyiz.” dedi.

Milletvekili Kahveci “Karabük’te kullanılan RT9 madde içeren asfaltın insan sağlığını tehdit ettiği raporlarla ortaya konulursa, gerekli olan neyse yapılır. Tüm döşenen asfaltlar sökülmesi lazımsa sökülür. Yok, başka bir yöntem uygulanırsa, o da yapılır. Fakat şu bir gerçek ki, RT9 denilen bu yol katranının insan sağlığını olumsuz etkilediği tartışması olduğundan artık Karabük Belediyesi bunu kullanmamalıdır.” Diye konuştu.

KAHVECİ’DEN MARZİNC AÇIKLAMASI
Marzinc ile ilgili de açıklama yapan Osman Kahveci şunları söyledi;

“Marzinc’de rahatsızlaşan 90’a yakın işçi seslerini duyurdu ve bu tesiste insan sağlığı ile çevreyi olumsuz etkileyen tüm eksik yatırımlar tamamlattırıldı. Hatta iş güvenliği eksiklikleri de tamamlattırıldı. Şimdi bu gelişmeler olmasaydı çok geç kalınmayacak mıydı? Şu an Marzinc insan sağlığı ve çevre kirliliği oluşturan etkenleri ile ilgili önlemlerini aldı ve gerekli yatırımlarını yaptı ve bir ay deneme süresi içinde. Bu süre içinde insan sağlığı ve çevre etkileşimi ile ilgili değerler kriterler çerçevesinde çıkarsa sorun yok ama değerler farklı çıkarsa işte o zaman yine müdahale yapılır.”

İL MÜDÜRÜ MEHMET ALİ TUNÇ “ADAY DEĞİLİM”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç ise 2009 yılında AK Parti’den Batman Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ama bu dönem böyle bir düşüncesinin olmadığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi