kahveci-65yas



 


AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ, 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ÜCRETSİZ YARARLANDIRILMASI KONUSUNDA, BAŞKAN VERGİLİYE YÜKLENDİ


 

KAHVECİ “YASAYI ÇIKARTANLAR, SIKINTILARI ÇÖZSÜN DİYEREK, TOPU TACA ATMAK DOĞRU BİR HAREKET DEĞİL”


 



 

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci Karabük’ün gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Kahveci, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında 65 yaş üstü vatandaşlardan halk otobüslerinden ücret alınmayacağı konusuna, kapatılmak istenilen okullar konusuna ve Karabük’e yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

İlk olarak Karabük’teki bazı halk otobüslerinin ilgili yasaya rağmen 65 yaş üstü yaşlılardan ücret talep etmesi konusuna değinen Osman Kahveci, bu konu hakkında şöyle konuştu;

KAHVECİ “KARABÜK BELEDİYESİ 65 YAŞ VATANDAŞLARIN ÜCRETSİZ TAŞIMASI İLE İLGİLİ TOPU TACA ATMASIN”

“Biliyorsunuz bu yasanın çıktığı tarih 12 Temmuz 2013, 4736 sayılı kanunudur. 65 yaş üstü ve sakatlarımızın kamu araçlarından, toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandırılması. Bu uygulamanın dünya da birçok örneği var. Hükumetimiz de bu örneklerle bu kanunun yasa tasarısını meclisin gündemine getirmişti. Bu yasa tasarısı da herhangi bir muhalefetin tepkisi olmadan kabul edilmiştir. Bu çıkartılan yasanın Karabük’ümüze de uygulamaya geçilmesinde sıkıntıların olduğu dile getirilmiş. Bu konuda Belediye Başkanı Rafet Bey’inde, bu kanunu kimler çıkartmışsa, onlar çözüm bulsun gibi ucuz politikalar yaptığı ile ilgili, yani topu taca atma gibi bir davranış içerisinde olduğu ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bu olanaktan faydalanamadığı ile ilgili bilgiler bizlere ulaştı.

Şimdi kanunu parlamento çıkartır ve kurumlarda bu kanunu uygularlar. Eğer kanunla ilgili bir sıkıntı varsa yeni bir ek kanunu yapılır ama kanunu uygulanmasından vazgeçilemez. Şimdi etrafımıza bakıyoruz bunu uygulayan belediyeler var. Bartın Belediyesi’ne sordum. Milliyetçi Hareket Partili bir Belediye ve sorduk siz bu konuda ne yapıyorsunuz? Onlar uyguladıklarını belirtti. Kanunun da ücretsiz uygulanması gereken kesime uyguluyoruz. Çankırı’ya sorduk onlarda uyguladıklarını ifade ettiler. Her kanunun uygulanmasında sızlanmalara olabilir ama kurumlar ben bu kanunu uygulamıyorum diyemez.

Şimdi belediyelerin yapabileceği bir şey var mı? Devletin ilgili kurumlarının yapabileceği bir şey var mı? Bakın araştırdık, öğrendik. Bazı belediyeler, encümenden karar alarak, durak katılım paylarını azaltmak veya kaldırmak suretiyle taşıyıcılara bir destek vermiştir. Bakın durak katılım payında Karabük’te 7 bin TL’ye kadar durak katılım parası veren var.  Encümende toplan, sen bu parayı aşağı düşür. Bizde encümendeki arkadaşlarımıza söyleyelim sizleri destekleyelim.

Bu kararı hükümet çıkarttı, sanki belediyenin elinde hiç imkân yok. Belediyenin hiçbir tolerans imkânı yokmuş gibi pası hükümete atması veya adresi AK Parti’yi göstermesi bence çok saçma. Bu sözümüz,  uygulamayan tüm belediyeleredir. Vatandaşlarımız bu konuda sıkıntılarını dile getirebilirler. Bu gayet doğal. Her kanun uygulanmasında bazı sıkıntılar olabilir. Onlar değerlendirilir ama onlar değerlendirilinceye kadar kanunu uygulanmasından kimse kaçamaz.

Otursun, yapabileceği bazı imkânlar var, bunları kullansın. 65 yaşına kadar bu ülkeye hizmet etmiş vatandaşlarımıza, MHP’den tüm partilere kadar mecliste memnuniyetle kabul ederek bu kanunu kabul ettiler. ‘Ben bunu uygulamam, benim param yok, benim ödeneğim yok demeye’ hakkı yok.  Kamuoyunu başka yönlere çekmenin bir anlamı yok. Herkes mevzuatı ve kanunu iyi okusun, iyi değerlendirsin. Alternatif yok diye kimsenin önünü kapatmasın. Ben bunları parti gözetmeksizin söylüyorum.”

20140517AW093035_02“ANADOLU LİSELERİ KAPANMAYACAK”

Diğer yandan Karabük’te eğitim veren bazı okullar hakkında iddia edilen söylentilere de cevap veren Kahveci, bu konu hakkında da şunları söyledi;

“75. Yıl Anadolu Lisesi bundan önce nasıl eğitim öğretim veriyorsa, bundan sonra da aynı şekilde hizmetine devam edecektir. Yalnız oradaki boş derslikleri kullanmak adına, İmam Hatip Lisesi’ne olan talebin yoğunluğundan dolayı oraya misafir olarak İmam Hatip Liseli öğrenci alacak. Misafir de ev sahibi olmayacak.”

“YÜZME HAVUZU BİTECEK”

Karabük’ e yapılan yatırımlar hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Kahveci “Olimpik yüzme havuzu ile ilgili geçici kabul heyeti ilimize gelmiş, bazı noksanlıklar tespit etmiş. Mayıs’ın yirmisine kadar da süre verilmiş. Çevre düzenlemesi ile ilgili sözleşmeyi de bir iki güne kadar imzalıyorlar. Çevre düzenlemesi ile ilgili olarak da eksiklikler gideriliyor. Ayın yirmisine kadar yüklenici firma eksikleri tamam etmezse, yüklenici firmanın yatırmış olduğu teminata el koyup, direk bakanlık bu işi kendisi üstleniyor. Geçtiğimiz yıl Karabük’e bir kapalı spor salonu ve gençlik merkezi sözü vermiştik.  Şuanda o yatırımların çalışmaları devam ediyor.  Şuanda o yatırımlarla ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi