DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU’NA VERİLEN KAHVALTI SOFRASININ FOTOĞRAFINA TEPKİLER GİDEREK BÜYÜRKEN, VALİ İZZETTİN KÜÇÜK’DE BİR AÇIKLAMA YAPTI


 

vali-sasirdi


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Karabük’ün Yenice ilçesindeki Şeker Kanyonunda 26 Ağustos sabahı ailesiyle birlikte kahvaltı yaparken çekilmiş fotoğrafın sosyal medyada ve internet haber sitelerinde oluşturduğu tartışmalara bir açıklama da Karabük Valisi İzzettin Küçük’ten geldi.

Vali Küçük, makamında düzenlediği basın toplantısında "Bu fotoğraf gerçeği asla ve asla aksettirmiyor. Sadece o anda çekilmiş 35 kişilik bir sofranın fotoğrafıdır. Bunun üzerine yorum yapmak yanlıştır" dedi.

Vali Küçük, Safranbolu ilçesine zaman zaman bakan ve devlet büyüklerinin geldiğini ve kendilerinin bundan şeref duyduğunu söyleyerek, “Dışişleri Bakanımızın Yenice ilçemizde bir kahvaltıya katılmıştır. İnternet sitelerinde birkaç gündür bir sofra görüntüsü vardır. Bir anlık bir görüntüyü alıp geniş bir değerlendirme yapmak ne kadar doğrudur, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben bu konuyu duyar duymaz hemen araştırdım. İşletme sahibi ile de görüştüm. Kendisine bir heyetin geleceği ve kahvaltı yapacağı söylenmiş. Tabii daha önceleri de heyet ağırladığı için bu heyetin 30-35 kişilik sanıp ona göre hazırlık yapmış. Sayın Bakanımız ailesi ve konuklarıyla yani 5-6 kişilik bir grupla gitmesi üzerine hazırlanan 30-35 kişilik hazırlanmış sofra var. Ortada 30-35 kişilik bir sofra var. Şimdi nasıl ayırt ediyoruz 35 kişilik olduğunu. Ben fotoğrafa baktım. Her çeşitten 4-5 tabak var. Aynı zeytinden 4 tabak, aynı salamdan 4 tabak, aynı reçelden 4 tabak. Hemen sayı az görülünce sofranın fazla olan kısmı kaldırılıyor. Fakat bunu fotoğrafta göremiyorsunuz. Normal bir kahvaltı yapılıyor. Sayın Bakanımız burada bulunduğu 3 gün boyunca mütevazılığı, sevecenliği, halka yakınlığı herkes tarafından sevgiyle, saygıyla karşılanmıştır. Biz kendisinin gelmesinden gurur ve şeref duyduk. Ama bu fotoğraf gerçeği asla ve asla aksettirmiyor. Sadece o anda çekilmiş 35 kişilik bir sofranın yemek kahvaltısının fotoğrafıdır. Bunun üzerine yorum yapmak çok yanlıştır” dedi.

Dün de Yeşil Vadi Restaurant İşletmecisi olaya tepki göstermiş ve yaptığı açıklamada işletmenin müşterilerine köy usulü kahvaltı verdiğini anlatarak, bu kahvaltının 30 ayrı çeşitten oluştuğunu belirtmişti.